JOKSIMOVIĆ RAZGOVARALA SA AMBASADOROM AUSTRIJE: Glavne teme pristupanje Srbije Evropskoj uniji i bilateralna saradnja

V.N.

06. 11. 2020. u 20:41

O PRISTUPANjU naše zemlje Evropskoj uniji, kao i o pitanjima od značaja za bilateralnu i regionalnu saradnju, danas je sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem razgovarala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

ЈОКСИМОВИЋ РАЗГОВАРАЛА СА АМБАСАДОРОМ АУСТРИЈЕ: Главне теме приступање Србије Европској унији и билатерална сарадња

Tanjug

Ona je, na početku sastanka, izrazila saučešće povodom nedavnih terorističkih napada u Beču.

Kada je u pitanju nastavak procesa evropskih integracija, Joksimovićeva je kazala da očekuje da se u skladu sa novom metodologijom pregovora do kraja ove godine održi Međuvladina konferencija.

Takođe, naglasila je da bi od velike važnosti bilo da nam se predstavi način primene nove metodologije po kojoj se više ne pregovara samo po pojedinačnim poglavljima, već po klasterima, a u cilju bolje pripreme za pristupni proces tokom 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)