OKUPATORSKI TERORIZAM NA KOSOVU: Dragan Marković Palma uporedio napade u Francuskoj i na KiM

Novosti online

02. 11. 2020. u 11:39

- NIJE isti terorizam to što se desilo u Francuskoj i terorizam na Kosovu i Metohiji. Naravno, Srbija i naš predsednik osudili su terorističke napade u Farancuskoj, ali niko nije osudio na stotine terorističkih napada na Kosovu i Metohiji poslednjih godina - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući u Jutarnjemj programu TV Prva.

ОКУПАТОРСКИ ТЕРОРИЗАМ НА КОСОВУ: Драган Марковић Палма упоредио нападе у Француској и на КиМ

Dragan Marković Palma / Foto printskrin

Prema njegovim rečima, poslednji oružani napad na srpsku decu u blizini škole u Donjoj Brnici kod Prištine je takođe terorizam.

- U Francuskoj je izazvan terorizam. Tamo je predsednik Makron rekao da mora da se poštuje sloboda govora i podržao redakciju Šarli Ebdoa u ismejavanju proroka Muhameda i desio se terorizam. Mi moramo da poštujemo religiju i veru. Ako je Francuska država koja osuđuje terorizam u svom dvorištu, zašo ne osuđuje terorizam na Kosovu i Metohiji. Terorizam na Kosovu i Metohiji je okupatorski terorizam, gde se pucalo i puca na žene i decu i gde je ceo jedan narod proteran - istakao je Marković

Palma je prognozirao da će na američkim predsedničkim izborima pobediti sadašnji stanovnik Bele kuće.

- Pozivam sve Srbe u SAD da izađu na izbore i glasaju za Donalda Trampa. Tramp u svom mandatu nije poveo nijedan rat i ne sapliće Srbiju i polako istina o Kosovu i Metohiji dolazi i do Vašingtona i pravda jeste spora, ali dostižna - rekao je Marković.

Predsednik Jedinstvene Srbije osvrnuo se i na prve dane Ivice Dačia na mestu predsednika parlamenta.

- Iza Ivice Dačića stoje rezultati i on poštuje hijerarhiju i izuzetno poštuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i celo vreme su zajedno radili i zajedno rade. Videli ste po prvim danima rada novog saziva srpskog partlamenta da Dačić veoma dobro radi svoj posao i ne sumnjam u rezultate. Oni iz opozicije ne napadaju ni program ni dela, već samo napadaju Aleksandra Vučića koji je smanjio cenzus sa 5 na 3 posto da bi i ti iz opozicije mogli da uđu u parlament, ali ni to im nije pomoglo - zaključio je rekao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024