VELIKI PORAZ TZV. KOSOVA: Dodik nadmudrio Komšića i DŽaferovića za tugu u Prištini!

S. M.

15. 10. 2020. u 17:39

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da članovi Predsedništva na današnjoj sednici nisu priznali samoproglašeno Kosovo.

ВЕЛИКИ ПОРАЗ ТЗВ. КОСОВА: Додик надмудрио Комшића и Џаферовића за тугу у Приштини!

Foto Tanjug

- Komšić je danas pokušao da povuče svoj raniji predlog za Kosovo, što nije bilo moguće jer to više nije predlog člana Predsedništva, nego stav Predsjedništva. O tome se danas moralo glasati. Komšić nije glasao, Šefik Džaferović je bio uzdržan, a ja protiv. To formalno pravo znači da BiH nije priznala Kosovo, odbila je priznanje Kosova. To će biti obavezujuće za postupanje svih organa. Zahvalan sam Komšiću što je inicirao ovu tačku dnevnog reda. Danas BiH ne priznaje Kosovo. Ranije je to bilo konfuzno, sada se zna da je Predsedništvo odbilo priznanje Kosova – rekao je Dodik.

Željko Komšić je ranije tražio da se ova tačka uvrsti na dnevni red, obrazloživši je potrebom da treba poštovati volju Albanaca na Kosovu, te da je, kako je rekao, nezavisnost samoproglašenog Kosova faktičko stanje.

Dodik je 17. septembra na sednici Predsedništva glasao protiv priznanja samoproglašenog Kosova, te najavio da će po tom pitanju pokrenuti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave