PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO DOLIĆE: Ne možemo da obećamo sve, ali ćemo da sednemo i da tražimo rešenja za jedan po jedan problem (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2020. u 10:00

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОБИШАО ДОЛИЋЕ: Не можемо да обећамо све, али ћемо да седнемо и да тражимо решења за један по један проблем (ФОТО)

Foto: Instagram/avucic

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je pre vojne vežbe Sadejstvo 2020 na Pešteru obišao i selo Doliće kod Sjenice gde je posetio i domaćinstvo Muriza Šabanredžovića.

Dočekan je domaćinski, uz punu trpezu.

- Mnogo vam je lepo ovde... - rekao je Vučić pa se onda poveo i razgovor o nadmorskoj visini na kojoj su Sjenica i Dolići. Uz Vučića je u Dolićima i ministar Rasim LJajić, ministar Branislav Nedimović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.  Vučić je domaćine upitao zašto se Raždaginja zove Raždaginja i da je to jedino mesto u Srbiji koje se baš tako zove! Predsednik je ispričao da su tu nekada krčili šumu tako što su je palili pa da naziv sela potiče od reči žiće što znači paliti, spaljivati. Vučić je ispričao i kako su Karajukića bunari dobili ime.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se nada da će do kraja godine biti potpisan auto-put Požega-Boljare koji je veoma značajan za celu Srbiju, a pogotovo za meštane ovih krajeva.

Domaćini su od predsednika tražili put do svog sela pa je on odmah počeo da telefonira i da se raspituje kod Drobnjaka koliko bi takav put koštao.

- Za vodu smo se dogovorili, a za put... Ne možemo sve domaćine odjednom... Što ga nisu izgradili za 70 godina? Velika je glad za putevima lokalnim i regionalnim putevima u Srbiji. Raška - Pazar mora da se uradi - rekao je Vučić koji je prethodno rekao da će za tri godine biti i auto-put pa će do Beograda moći da se dođe za dva sata!

-  Drobnjak koliko može da košta tih 13 kilometara do Crpskog, tri ili četiri metra širine? Neću ja makadam, takav put ne pravim - pitao je Vučić Drobnjaka iz Puteva Srbije prethodno pitavši i da li je Puzović tu iz Voda. 

Nakon telefonskog razgovora Vučić je saopštio meštanima da će do 1. juna biti završena trafostanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)

Nemac

10.10.2020. 11:27

Infrastrukturni problemi stanovnika Dolica kod Sjenice bice reseni jer drzava ulaze podjednako u svaki deo Srbije, omogucava stanovnistvu sigurniji i kvalitetniji zivot. Izgradnjom puteva jaca i srpska privreda cime se stvara odlicna osnova za dalji razvoj drzave.

Kosta

10.10.2020. 11:32

Mala mesta imaju mnogo problema, nisu veliki kao u gradovima ali ih je mnogo i zato svaku ulaganje njima poboboljšava kvalitet života. Rekli su oni danas predsedniku šta ih muči, ali i čime su zadovoljni.

Milos

10.10.2020. 11:34

Divno, predsednik drzave u poseti domacem, privatnom gazdinstvu, opustena atmosfera, rakijica, kafa, meze, prica sa ljudima o zivotu, problemima, realnim potrebama...

Luka

10.10.2020. 11:36

Vreme putovanja Sjenica-Beograd ce se ovim projektom prepoloviti, sto je sjajna vest za sve gradjane Sjenice i gradjana okolnih sela sto ce svakako doneti veliki boljitak celom kraju.

Milica

10.10.2020. 11:39

Infrastrukturni razvoj, ulaganje u privredu, industriju i svaki segment drzave odlikuje ovdasnju vlast, gde je Srbija za posl. osam godina postala prakticno neprepoznatljiva i svesna svog potencijala! Ovako izgleda kada se misli na svakog gradjanina!

dzudza basadzija

10.10.2020. 12:02

PREDSEDNICE,SVAKA CAST!DOMACINIMA ISTO!U PRAVU STE!NIJE DOBRO SVE NA "O RUK"!JEDNO PO JEDNO,ALI SIGURNO!DA DA BOG,BILO CIJI,JEL,DA NAM SALJETE STO VISE OVAKVIH SLIKA-FOTOGRAFIJA,AKO JE LAKSE.AKO USPETE DA BUDETE "PREDSEDNIK NARODA"...?NAROD CE I BITI ZAHVALAN!KOLIKO VIDIM,TO VAM NE PADA TESKO...PO SLIKAMA,VIDI SE,BILI STE KOD BAS DOBRIH DOMACINA.DAJ BOZE DA NAS BUDE STO VISE TAKVIH,JER KOLIKO VIDIM,SVI MI,IMAMO DOBROG...PREDSEDNIAKA,DOMACINA,SA DOBRIM SARADNICIMA,RAZUME SE.ZIV NAM BIO!

Ana

10.10.2020. 13:25

Aleksandar Vucic se stara o ravnomernom razvoju i ulaganju u sve delove Srbije i put Raska - Pazar mora da se uradi i za tri godine ce autoputem do Beograda moci da se dodje za dva sata

Una

10.10.2020. 13:53

Vučić je čovek koji vodi računa o svom narodu, uvek ima vremena za sve, tu je da pruži pomoć i podršku u svakom trenutku. Upravo u tome je njegova vrednost.

danica

10.10.2020. 14:14

Predsednik Srbije sigurno neće zaboraviti niti jedan pedalj Srbije u procesu obnove,ali i građani moraju pokazati jedan stepen strpljivosti i da shvate da se ne može sve uraditi preko noći.

Srećko Đoković

10.10.2020. 14:18

Smatram da rešenje uvek postoji i daće se naći. Samim dolaskom Aleksandra Vučića situacija će se promeniti drasnično u ovom mestu on šta god da je obećao on je to i ispunio uveren sam u to a na svim mesta je tako i bilo.

Dragan

10.10.2020. 14:31

Predsednik Vučić je na svom putu ka Pešteru svratio i obišao desetočlanu porodicu Šabanredžović. Da su sve Srpske porodice ovako brojčane Srbija ne bi imala problem sa belom kugom. Divim se porodici Šabanredžović gde žive nekoiliko generacija zajedno.

Filip

10.10.2020. 15:59

Predsednik radi na ravnomernom razvoju svih krajeva Srbije. Rešavaju se problemi građana u selima i gradovima. Srbija je sve danom sve bolje mesto za život.

superdevojce

10.10.2020. 20:35

Predsednik vucic je i ovog puta dokazao da Republika Srbija brine o svim nacionalnim manjinama, da radi na ocuvanju demokratskih vrednosti i zastiti interesa njenog naroda.

Ivana

10.10.2020. 23:00

Predsednik Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi. Srbija ima predsednika kojem je stalo da građani Srbije žive bolje.

miki

10.10.2020. 23:12

Slazem se sa ulaganjem u puteve,to je nesto sto mora svaka drzava da ima,dobre puteve,da se do prestonice stigne brzo..Lepo je i pametno obilaziti porodice,obican narod i cuti njihove probleme i zelje..

Darija

11.10.2020. 08:56

Srbija za poslednjih osam godina postala prakticno neprepoznatljiva i svesna svog potencijala! Ovako izgleda kada se misli na svakog gradjanina!