HUMANI MAJSTORI PLEMENITE VEŠTINE: U nedelju na "SPENS-U", bokserski turnir za "nevidljive heroje"

S.B.

08. 10. 2020. u 11:48

„ZA nevidljive heroje“, humanitarni bokserski turnir, u svom drugom izdanju, u nedelju, 11. oktobra okupiće u „Spens-u“ takmičare iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

ХУМАНИ МАЈСТОРИ ПЛЕМЕНИТЕ ВЕШТИНЕ: У недељу на СПЕНС-У, боксерски турнир за невидљиве хероје

Foto: Pres služba grada

Smotra majstora plemenite veštine ima humanitarni karakter i posvećena je palim borcima Novog Sada, u ratovima od 1991. do 1999. godine a organizuje je Klub borilačkih veština „Patriote“, uz podršku Gradske uprava za sport i omladinu i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, naglasio je da pored sportskog značaja i prilike da se naši borci pokažu u najboljem svetlu, turnir obeležava i humanost boksera.

- Zbog epidemiološke situacije publika ove godine neće imati priliku da uživa u kvalitetnim mečevima, ali siguran sam da će turnir narednih godina rasti po kvalitetu i broju učesnika, na zadovoljstvo svih ljubitelja boksa – kaže Cvjetićanin .

Organizator turnira, Miodrag Smiljanić, potvrdio je da su prikupljena sredstva uplaćena udruženju „Borci drugog Kosovskog boja - Crveni božuri“, koje je uz pomoć Grada i gradonačelnika Miloša Vučevića, osnovao Miloš Pavlica, ratni veteran iz Novog Sada.

- Uz pomoć članova našeg kluba i prijatelja iz inostranstva, sakupili smo 180 hiljada dinara koje smo uplatili na račun udruženja „Borci drugog Kosovskog boja - Crveni božuri“. Drago nam je što imamo priliku da doprinesemo plemenitom zalaganju našeg sugrađanina koji je sa svojih 18 godina otišao na Kosovo i Metohiju i učestvovao aktivno u odbrani naše zemlje, a danas pomaže ratnim veteranima- rekao je Smiljanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024