PREMIJERKA PORUČILA: Odgovor na albansku propagandu ne daje se u jednom danu

Tanjug

05. 10. 2020. u 00:18

SRPSKI odgovor na propagandu albanske strane postoji, ali taj odgovor nije jednostavan i ne daje se u jednom danu, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić, ističući da je predsednik Aleksandar Vučić uspeo da "drastično promeni stvari u politici, pre svega u odnosu prema pitanju KiM i dijalogu s Prištinom".

ПРЕМИЈЕРКА ПОРУЧИЛА: Одговор на албанску пропаганду не даје се у једном дану

Foto: Printscreen/RHMZ

- Vidite da je on na tome radio predano i uporno svaki dan sedam godina. Vučić je političar koji se ne plaši da kaže istinu i koji se ne dodvorava ni ljudima u Srbiji ni našim partnerima u inostranstvu - rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Istakla je da je prva velika ključna razlika napravljena, kada je osnovana i formirana Srpska lista, koja je, kaže, značila jedinstvo srpskog naroda na KiM.

Prema njenim rečima, onda se osetila nervoza u redovima Albanaca na KiM, a od tada je Aleksandar Vučić vukao poteze koji danas govore o tome da se već dve godine ne čuje "famozni termin dve strane".

- Šta god da se desi, Brisel dođe i kaže pozivamo dve strane da se smire. Čoveče, nisam ništa uradio, šta imam da se smirujem... Dve godine nismo čuli taj termin - rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je izbaciti takve termine iz svetske politike bilo skoro pa nemoguće, ali da je, podvlači, Aleksandar Vučić to uspeo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati