TROBOJKA OSVANULA IZNAD ZVEČANA: Ruska zastava se vijori na Kosovu i Metohiji (VIDEO)

Novosti online

28. 09. 2020. u 14:40

ТРОБОЈКА ОСВАНУЛА ИЗНАД ЗВЕЧАНА: Руска застава се вијори на Косову и Метохији (ВИДЕО)

Foto, Printskrin

ZASTAVA Ruske Federacije osvanula je u Zvečanu, na srednjovekovnoj tvrđavi u tom gradu na severu Kosova i Metohije.

Ovaj snimak Sputnjiku je ustupio Filip Fićović, pravnik iz Zvečana koji se bavi digitalnom diplomatijom od početka pokušaja da Kosovo i Metohija postane članica Uneska.

"Do sada se na našoj tvrđavi, koja je simbol borbe srpskog naroda, vijorila srpska trobojka, a sada su građani postavili rusku zastavu. Za to ne treba tražiti poseban razlog, nesporne su simpatije građana Zvečana prema Rusiji, zemlji koju doživljavamo kao najvećeg prijatelja srpskog naroda", kaže Fićović.

On dodaje da stanovnicima Zvečana uopšte nije važno da li će drugi razumeti njihovu fascinaciju ruskom zastavom.

"Zastava jeste, da tako kažem, tuđa, ali je za nas veliki ponos što se vijori na tvrđavi, ne doživljavamo je kao tuđu. Uostalom, zastava je gotovo identična srpskoj", dodaje u šali Fićović.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

severni sektor

28.09.2020. 16:06

Ovo sa ruskom zastavom je direktno ugrožavanje srpskog stanovništva! Direktna izdaja srpskog naroda! Rusofilski fanatizam je doneo zlo srpskom narodu zajedno sa dolaskom komunizma. Komunisti su podsticali svaki razdor unutar Srba i uradili svr da rasparčaju srpske zemlje! Zavadili su Srbe sa starim saveznicima Francuskom, Engleskom i celim Zapadom. Ruski špijuni to potpiruju žestoko. Ruski špijuni i njihovi naši pomagači, komunjarski fanatici.

Goran

28.09.2020. 16:21

Srbi nisu i nikad nece biti Rusi. Onome ko zeli da ovde dodje ruska cizma ili da se ova zemlja udruzi sa Rusijom, treba omoguciti da se sa porodicom preseli u Rusiju. U slucaju bilo kakvog rata i da se Rusi nadju sa vojskom u Srbiji takvi ljudi bi prvi saradjivali sa okupatorom. Stop rusofiliji ili bilo kakvom poistovecivanju naseg naroda sa nekom stranom drzavom.