ŠEFA BIRAJU PRE MRAKA: Članovi DS sutra neposredno glasaju za novo rukovodstvo

D. M.

25. 09. 2020. u 08:20

ШЕФА БИРАЈУ ПРЕ МРАКА: Чланови ДС сутра непосредно гласају за ново руководство

Foto: V. Danilov

IZBORI za novo rukovodstvo Demokratske stranke, koje aktuelni predsednik Zoran Lutovac ne priznaje, još jednom su ogolili sve probleme nekada najveće partije u Srbiji, posebno finansijske.

Naime, stranka je zbog dugova u mnogim mestima ostala bez prostorija, poput Niša i Novog Sada, u nekim odborima je isključena struja, pa je organizacioni odbor za sprovođenje izbora u DS, na čijem čelu je Vida Ognjenović, morao da se dovija na razne načine da obezbedi uslove za glasanje na 40 biračka mesta, na kojima će se izjašnjavati oko 3.500 članova sa pravom glasa.

Tako će u onim odborima koji nemaju struju, kao što je, recimo, slučaj na Paliluli, glasanje trajati dok ima dnevnog svetla, odnosno do 18 sati, umesto do 20 sati. Kako nam je rečeno u Organizacionom odboru, negde će biračka mesta biti otvorena u privatnim stanovima i kućama članova stranke, koji će ih sutra ustupiti stranci za potrebe glasanja.

- DS, nažalost, nema nijednu nekretninu u svom vlasništvu, a s obzirom na to da su računi stranke već pet godina u blokadi, u nekim gradovima smo zbog dugova izbačeni iz prostorija koje smo koristili, negde su nam isključene struja i voda jer računi nisu izmirivani. Sada smo, gde god smo mogli, obezbedili javne prostore gde će biti biračka mesta, poput mesnih zajednica, a tamo gde to nismo uspeli, glasaće se na alternativnim mestima, poput privatnih stanova - kaže naš izvor.

Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, računi DS su u blokadi punih pet godina, a trenutni dug iznosi 70,7 miliona dinara, ili oko 600.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nebojsa Bozic

25.09.2020. 08:45

Bio sam simpatizer DS. Ipak ima neke pravde. Tu su gde i zaslužuju da budu. Njihov odnos prema pojedinim starim članovima vratio se kao bumerang. Bleđe od blede senke.

Petar

26.09.2020. 08:01

@Nebojsa Bozic - Pojedinim?! Velika vecina je dolaskom na vlast "zaboravljena" a na najbolja mesta dosli prijatelji, kumovi, rodjaci, SPS-JUL ovski kadar staroj gardi koja je izvojevala pobedu nož u ledja. Neka im sada rade ljudi koje su postavili, direktori, ambasadori, ministri, sefovi kabineta, savetnici, clanovi raznih odbora (koji nisu presli u ćerka stranku SNS). Hrani D.S. da te izujeda.

Sale

25.09.2020. 09:06

Večiti funkcioneri, zatim preletacevici-ke, funkcioneri po osnovu rodjackih veza kamen su o vratu D.S. Ako ih Lutovac i D.S. ne izbaci bez mogućnosti povratka, stranka ide u istoriju, biće kao SPO nekada i sada, predmet podsmeha i rezignacije.