OGLASILA SE GIK ŠAPCA: Izbori definitivno u subotu

A. D.

31. 08. 2020. u 14:34

GIK Šapca oglasila se u ponedeljak saopštenjem za javnost, koje je potpisao predsednik Budimir Pavlović, a kojim se Šapčani pozivaju da u subotu 5. septembra izađu na ponovljene lokalne izbore na 27 mesta.

ОГЛАСИЛА СЕ ГИК ШАПЦА: Избори дефинитивно у суботу

Foto: A. Delić

Glasanje se ponavlja na Prekom šoru, Donjem šoru, u Jevremovoj, Šipurskim livadama, kao i u selima Tabanović, Ševarice, Drenovac, Majur, Skrađani, Petkovica, Lipolist, Bela Reka, Culjković, Jelenča, Mala Vranjaska, Mišar, Orid, Žabar, Maovi, Pocerski Pričinović, Sinošević i Rumska.

Na ponovljenim izborima na 27 od ukupno 100 biračkih mesta, pravo da glasa ima oko 29.000 od 103.000 građana, koliko je na području Šapca i gravitirajućih sela, upisano u birački spisak. 

Na junskim izborima ubedljivo su trijumfovali naprednjaci osvojivši 37 od 69 odborničkih mandata, što znači da samostalno mogu da formiraju većinu. Međutim, izbore je osporio još uvek aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović, zatraživši ponavljanje na svih 100 mesta.

Upravni sud Srbije doneo je odluku da se izbori ponove na 27 od 100 birališta, ali je proces prolongiran zbog uvođenja vanredne situacije. GIK je donela odluku da se na glasanje izađe 7 dana nakon ukidanja vanredne situacije, a ovo se u Šapcu dogodilo u subotu.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)