VUČIĆ ČESTITAO ROĐENDAN PATRIJARHU IRINEJU: Želim vam da dugo upravljate kormilom SPC za dobro našeg naroda i crkve (FOTO)

Novosti online

28. 08. 2020. u 19:33

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО РОЂЕНДАН ПАТРИЈАРХУ ИРИНЕЈУ: Желим вам да дуго управљате кормилом СПЦ за добро нашег народа и цркве (ФОТО)

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas 90. rođendan patrijarhu srpskom Irineju.

- Vaša Svetosti, čestitajući Vam 90. rođendan, uz želje za dobro zdravlje, upućujem Vam i želju da još dugo upravljate kormilom Srpske pravoslavne crkve, za dobro našeg naroda i crkve.

Svetosavska Srpska pravoslavna crkva je stub opstanka Srba gde god živeli, a Vi, kao njen poglavar najbolje svedočite bogatstvo naše duše i uvek nas opominjete koliko je važno ko smo i kakvi treba da budemo.

Na mogaja ljeta, Svjatjejši vladiko!" - napisao je Vučić na svom instagram profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (40)

Dule

28.08.2020. 20:18

Patrijarhu sve najbolje povodom 90. rodjendana, zelim mu puno zdravlaj prvenstveno u ovo doba kada se borimo protiv opakog virusa, neka ga Bog cuva i pozivi jos dugo kako bi upravljao SPC za dobro naseg naroda.

Jelena

29.08.2020. 06:23

Pridruzujem se čestitkama i patrijarhu Irineju želim sve najbolje, da nam još dugo poživi i bude sa svojim narodom i bude na čelu Pravoslavne crkve.

Jamsina

29.08.2020. 20:14

Pravoslavni Hrišćani ne bi trebalo da slave, a time ni čestitaju rođenda, Slave imendan! Slavi se samo rođendan Presvete Bogorodice, Gospoda Isusa Hrista i sv. Jovana Krstitelja. Pravoslavni slave imendan!