PODRŠKA UZ POŠTOVANJE ZAGREBA: Boris Milošević o očekivanjima od Beograda

Novosti online

14. 08. 2020. u 21:35

ПОДРШКА УЗ ПОШТОВАЊЕ ЗАГРЕБА: Борис Милошевић о очекивањима од Београда

Boris Milošević / Foto Tanjug

POTPREDSEDNIK hrvatske vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević kaže da očekuje podršku Srbije, ali da ona treba da bude u skladu sa propisima Hrvatske i međunarodnim pravom.

- Na Srbiju gledam kao na zemlju koja je susedna i koja je matična država Srba, a koja s Hrvatskom ima zajedničku prošlost, koja nije samo bremenita, kako se danas često isključivo posmatra. O privrednim, kulturnim, sportskim, rodbinskim i drugim vezama da ne govorim. Od Srbije očekujem podršku u ostvarivanju naših prava i razvijanju projekata koji su od interesa za zajednicu i idu prema očuvanju identiteta.

Milošević ističe da je njegova stranka uvek vodila samostalnu politiku, vodeći se, pre svega, interesima srpske zajednice u Hrvatskoj. On je ponovio da nije pogrešio što je išao na proslavu "Oluje" u Kninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Gordana

14.08.2020. 23:43

Veoma ste pogresili gospodine sto se otisli u Knin. Imate dobar zeludac (to ste rekli), ali nemate druge karakteristike potrebne da bi predstavljali Srbe iz Hrvatske.

sumadinac

15.08.2020. 00:12

Pa nije samo Srbija matica srpskom narodu, gde su Damacija, Vojna krajina, Slavonija, Baranja, BiH i ostale balkanske stare srpske zemlje. Milosevic bi morao znati da je veci deo danasnje Hrvatske domovina srpskog naroda. To sto su Srbi asimilirani ne menja istorijske cinjenice. Italijaski istoricar je izracunao da je u granicama Austro-ugarske zivelo preko 5 miliona Srba i da su zemlje naselje Srbima u Austro-ugarskoj bile krunske zemlje sa vise od 90% pravoslavnog naroda pa je postavio pitanje; ,,Gde je nestalo vise od 5 miliona Srba u poslednjih 120 godina?,,.

Seljak

15.08.2020. 04:47

@sumadinac - Матица, реч изведена од свете речи МАЈКА. Пошто је мајка само једна, једна је и матица.Српском народу је то Србија.

lala

15.08.2020. 09:45

Hitler je u Nemačkoj imao "počasne židove" radi propagandnih ciljeva. Evo vam "počasnog Srbina", verovatno učesnika Oluje na strani Ustaških falangi. Kvisling.