MINISTARKA PRAVDE NELA KUBUROVIĆ: Nećemo odustati od gonjenja zločinaca

D. M.

10. 08. 2020. u 21:39

SRBIJA neće nikada odustati od procesuiranja ratnih zločina, koje su pripadnici OVK počinili nad srpskim i nealbanskim stanovništom na Kosovu tokom devedesetih.

МИНИСТАРКА ПРАВДЕ НЕЛА КУБУРОВИЋ: Нећемо одустати од гоњења злочинаца

Nela Kuburović

Postupci koji se vode pred srpskim sudovima pokrenuti su na osnovu materijalnih dokaza, tako da ne postoji nikakvo pravno obrazloženje i razlozi da se odustane od poternice za osvedočenim zločincima - kaže, za "Novosti", ministarka pravde Nela Kuburović, povodom zahteva koji stižu iz Prištine da Beograd povuče poternice za pripadnicima OVK.

Ona podseća da je KiM deo Srbije pod protektoratom UN, gde naša država pokušava da ostvari najviši stepen svog suvereniteta.

- Srbija je i pred Haškim tribunalom i pred Savetom bezbednosti UN pružila neoborive dokaze o svojoj borbi protiv ratnih zločinaca i dala najveći doprinos uspostavljanju vladavine prava u regionu. Privremene institucije u Prištini nisu ni prve ni jedine kojima principijelna pozicija Srbije smeta.

Kuburovićeva kaže da pokušaj usvajanja zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK predstavlja očajnički čin odbijanja suočavanja sa istinom da je to bila teroristička zločinačka organizacija. Ona tvrdi i da je to pokušaj zastrašivanja i gušenja svake zdrave misli i glasa naroda, ne samo Srba koji žive na Kosovu, već svih građana bez obzira na etničku pripadnost.

- Ovo je još jedan dokaz da građanima na Kosovu niko ne garantuje slobodu, niti institucije tzv. države Kosovo, a kamoli međunarodna zajednica. Svaki pokušaj izgradnje vladavine prava od strane prištinskih institucija doživljava krah, jer kada bi istina i pravda izašle na videlo, urušila bi se lažna slika o tzv. državi Kosovo, koja, između ostalog, počiva na kostima 1.300 pronađenih, ali i dalje neidentifikovanih srpskih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)