OVO JE BROJ MIGRANATA U PRIHVATNIM CENTRIMA: Vulin o migrantskoj krizi

Novosti online

08. 08. 2020. u 12:31

MINISTAR odbrane i predsednik Radne grupe za mešovite migracije, Aleksandar Vulin je danas posetio Prihvatni centar u Obrenovcu, gde je obišao radove na renoviranju objekata u tom Centru, a koje finansira Evropska unija.

ОВО ЈЕ БРОЈ МИГРАНАТА У ПРИХВАТНИМ ЦЕНТРИМА: Вулин о мигрантској кризи

Foto: Ministarstvo odbrane

- Od 2015. godine kada je bilo najteže i kada je migrantska kriza bila na svom vrhuncu, pa evo do danas, Republika Srbija pokazuje da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica migrantske krize. Zahvaljujući ljudima u Komesarijatu, zahvaljujući volonterima, zahvaljujući pripadnicima čitavog sistema. Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Aleksandru Vučiću i svima onima koji su dali ogroman dopinos da migrantska kriza ostavi najmanje moguće posledice u Republici Srbiji, mi danas možemo slobodno da kažemo da smo najuspešnija zemlja kada je u pitanju borba sa posledicama migrantske krize – istakao je ministar odbrane i predsednik Radne grupe za mešovite migracije.

Prema rečima ministra Vulina, danas se u kolektivnim centrima u našoj zemlji nalazi 4.200 migranata i nijedan migrant nije inficiran kovid virusom i prihvatni centri za migrante, tokom najveće kovid krize, pa do danas, jedini su oblik kolektivnog stanovanja u čitavoj Evropi gde nije bilo nijednog zaraženog korisnika i slučaja zaraženog infekcijom Kovid-19.

- Srbija je pokazala i pokazuje koliko je uspešna, organizovana i humana, ali i koliko vodi računa da naš svakodnevni način života ne bude ni na koji način poremećen. Evo svedoci smo da uspevamo da se nosimo sa posledicama migrantske krize i sve one glupe i zlonamerne laži o 400 hiljada migranata koji će se naseliti u Srbiji, o gradovima koji se prave, o nekakvim silnim povratnicima iz zapadne Evrope su glupa, besmislena i zlonamerna laž, ali laž koja hoće da povredi i građane Srbije i sve ove divne ljude iz Komesarijata koji svaki dan rade i žrtvuju se da bi život u Srbiji mogao da nesmetano teče i da naš kvalitet života ne bi bio ugrožen ni na koji način, bez obzira na priliv migranata – naglasio je ministar Vulin.

Današnjem obilasku je prisustvovao i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić sa saradnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)