PREDSEDNIK VUČIĆ: Kome normalnom pada na pamet da seče šume na Košutnjaku?!

Novosti online

07. 08. 2020. u 20:02

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Коме нормалном пада на памет да сече шуме на Кошутњаку?!

Foto: D. Milovanović

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić podržao je zahteve građana da se spreči uništavanje oko 30 hektara šume i zelenih površina na Košutnjaku zarad izgradnje oko 600.000 kvadrata stambeno-poslovnog kompleksa.

- Naravno da sam protiv seče šume u Košutnjaku. Kome normalnom može pasti na pamet da udari na oazu Beograda?! Za proteklih osam godina, koliko je SNS na vlasti, borili smo se za pošumljavanje, a ne uništavanje šuma. Košutnjak su pluća Beograda i ne bismo smeli da dopustimo da budu žrtvovana zbog nečijih ličnih interesa - rekao je predsednik za Kurir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (36)

Mihajilo

07.08.2020. 20:17

Verujem da do seče šume neće doći, Košutnjak su i ukras i pluća Beograda. Investitor mora da poštuje zakon, urbanističke planove i da čuva gradsko zelenilo i šume.

Prvoborac

07.08.2020. 20:26

Šumske površine ili ti pluća grada nikako ne bi trebala da se seku pogotovo što su ona stacionirana na mesto koje je od strateškog značaja za ceo grad i širu okolinu.

Daliborka

08.08.2020. 03:08

Šume su naše veliko bogatstvo koje moramo da štitimo i čuvamo. Ovakvo se svaka država maksimalno trudi da očuva pre svega zdravlje svog naroda. Nikako ne smemo da dozvolimo njihovo uništenje.Šumske površine ili ti pluća grada nikako ne bi trebala da se seku pogotovo što se ona nalazi na mesto koje je od strateškog značaja za ceo grad i širu okolinu.

Sandra

08.08.2020. 13:11

Kosutnjak je najvece prirodno bogatsvo naseg grada i unistavanje nikako ne sme biti dozvoljeno, vec treba da se maksimalno trudimo da sacuvamo nase sume i nasu prelepu prirodu.