PROPALO JAVNO NADMETANJE: "Beograđanka" bez mušterija

M. S.

01. 08. 2020. u 19:53

NA javni poziv za prodaju dela palate "Beograđanka" u Masarikovoj ulici, jednog od simbola prestonice, nisu se javili zainteresovani kupci, pa javno nadmetanje nije održano.

ПРОПАЛО ЈАВНО НАДМЕТАЊЕ: Београђанка без муштерија

Foto: VN

Ovaj objekat Grad je ponudio za iznos od 20,6 miliona evra, dok je za depozit trebalo da se izdvoji oko dva miliona evra, a možda i više, ukoliko bi se pojavilo više ponuđača.

Rok da pretedenti na "vrh" "Beograđanke" podnesu prijave za učešće na javnoj licitaciji istekao je 29. jula, a juče je trebalo da bude održano nadmetanje. Međutim, voljnih da u ovoj situaciji sa virusom korona "zagrizu" ovaj posao i postanu vlasnici 19.000 kvadrata poslovnog prostora nije bilo.

Kako je bilo navedeno u javnom pozivu, kupac se obavezuje da u roku od tri godine od kupovine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta, čija ukupna vrednost ne može biti niža od osam miliona evra.

Palata "Beograd" godinama je u lošem stanju, a s obzirom na to da njeno održavanje iziskuje dosta novca, Grad je odlučio da je proda. Budući vlasnik neće smeti da menja njenu namenu budući da je zgrada pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika.

Ovo zdanje građeno je po projektu arhitekte Branka Pešića od 1969. do 1974. godine.

SAVA CENTAR KAO KULTURNO DOBRO

OSIM "Beograđanke", uskoro bi trebalo da bude oglašena i prodaja Sava centra. U toku je postupak proglašenja ovog objekta za kulturno dobro, kako budući vlasnik ne bi mogao da mu menja namenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna