PREDSTAVNICI administracije u Briselu sutra će praktično uručiti ultimatum Srbiji - ekskluzivno saznaju "Novosti" iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora.

Nejasno

28.07.2020. 21:05

Ako EU toliko radi na stvaranju Velike Albanije kako nasi politicari I novinari predstavljaju, zasto Srbija ne prekine pregovore s Pristinom kao I tzv. pristupne pregovore o ulasku Srbije u EU?

Zoran sa KiM

29.07.2020. 00:05

@Miki - Па нек свале! Зар то није вредно очувања Косова и Метохије?! И како да ја сад теби објасним да рата неће бити?

Dragan R

29.07.2020. 10:18

@Miki - Slažem se da bi jednostrani (sa naše strane) prekid pristupnih pregovora sa EU bio nerazuman i sa velikim posledicama po nas. Što se tiče pregovora sa Šiptarima situacija je u mnogome različita. Da vas podsetim, već smo jednom prekinuli pregovore i taj prekid je trajao dve godine i to bez ikakvih posledica po nas, jer smo imali očigledne argumente u rukama koje niko pa ni Zapad nije mogao da ospori. Problem je u tome što nismo imali hrabrosti da istrajemo u onome u čemu smo bili (i jesmo) apsolutno u pravu. Kao uslov za nastavak pregovora smo samo tražili da Šiptari ukinu takse na našu robu, umesto da tražimo da ispoštuju sve ono što su potpisali i što je EU garantovala. A to je pre svega formiranje ZSO, ali i ukidanje njihovog zakona o vojsci koji je protivan Briselskom sporazumu i njihovom sopstvenom ustavu. Sada su dodatno pogazili obećanje da će prekinuti lobiranje za nova priznanja i učlanjenje u međunarodne organizacije. Srbija pod hitno mora da prekine pregovore sve dok Šiptari ne ispoštuju sve što su pšotpisali i obećali. U suprotnom čemu pregovori uopšte i čemu novi sporazum kad je unapred jasno da Šiptari neće poštovati svoje obaveze i da će EU na to ćutati.

Slobodan

29.07.2020. 19:47

@Miki - Nisi u pravu......dok se ne dami i držimo prava i principa dotle vredimo i naša reč ima težinu.Popustimo li pljujemo sami sebe,izdajnici dobijaju lovu za obećani učinak a narod popišaan........jel to oćeš da objasniš??? Polako dolazi vreme raspada tog reketaši mafijaškog saveza,dolazi vreme da će zemlje jedna po jedna napuštati EU........a mi,mi smo tu gde smo i samo sami sebi možemo pomoći.Okanite se uvoza resursa koje imamo i bolje i više,oživiti selo i da vidiš raj...........

Bole

29.07.2020. 06:41

@Nejasno - Pa ne može. Zato što evropska unija finansira investicije, penzije, plate. Mnogo ljudi u Srbiji živi na račun države. Pa država mora da radi kako kaže evropska unija. Ne može Srbija da prekine pregovore.

vladimir

28.07.2020. 21:12

.... "gospodo", Srbija NIJE spremna za ultimatume, i to ste se mogli naučiti kroz istoriju, kao i to da ste UVEK gubili ratove sa sličnim ultimatumima, zato vas OPOMINJEMO - ne ponavljajte istorijske greške! U vašem je interesu!

Mišo Peć

28.07.2020. 21:21

Koće od našiš političkih predstavnika da snosi posledice zbog našeg odustajanja od lobiranja za otpriznavanje Kosovske nezavisnosti a umedjuvremenu se Priština učlanjuje u odredjene medjunarodne organizacije.Po kozna koji put smo poverovali medjunarodnoj zajednici a ona nas je po kozna koji put nasamarila.

Dragan R

29.07.2020. 10:32

@Mišo Peć - "Kad te neko jednom prevari, ubio ga Bog, kad te prevari drugi put, ubio Bog i tebe i njega, kad te i treći put prevari, Bog treba da ubije samo tebe." Ovo je stara narodna mudrost koja je najbolji odgovor na vaš komentar. Nema ovde nikakvog verovanja u reč i obećanja Zapada, a samim tim ni prevare sa njihove strane. Na primer, ako sami ne tražimo neće Zapad da nas pozove da na KiM vratimo do 1000 vojnika i policajaca našta imamo pravo po R1244. A jesmo li tražili? Ni jedna vlast posle 5.Oktobra 2000-te, pa ni ova današnja to nikada nije tražila? Može li se tu govoriti o prevari? Svakako da može, samo je očigledno da nije reč o prevari Srbije od strane Zapada, već o prevari sopstvenih građana od strane naših vlasti.

Petar

28.07.2020. 21:27

Па наравно да Срби знају да од тога нема ништа. Ипак требали би то да знају и они који су већ имали искуства са ултиматумима Србији. Стање у свету је ровито, пазите се да опет не буде неких великих чуда после ултиматума Србији. Пазите се, пазите. Једино што се зна овде је да Србија ултиматум неће потписати, а све друго је могуће. Зато, памет у главу.

deda

29.07.2020. 07:50

@Petar - Za razliku ovog puta nece moci da se izivljavaju kada nismo imali cime da se branimo.Zasto stalno upucuju proteste sto Srbija kupuje oruzje od Rusije a sami naoruzavaju Kosovo.Lepo je rekao Italijanski premijer Brisel je leglo zmija i kojota.Zasto se vec jednom neresava istina o zutoj kuci? Ko je kupovao organe tome neodgovara istina jer bi pukla sramota.

TonySoprano

29.07.2020. 00:08

@TonySoprano - E pa onda kupi rusko $ranje i trazi fond od Rusije i Kine. Ne idi i je trazi da radis makar kao gasterbajer u Nemacku lili Zapadnom Evropom. Sine nemozes da jedes sa 2 kasike treba da biras jednu ??

mimi

28.07.2020. 21:28

Dobili smo ultimatum I pred bombardovanje, mada je Draskovic posle bombardovanja podpisao!! Sada ce verovatno da zaprete blokadom fonda, sankcijama itd....

Ahmet

28.07.2020. 21:32

Ako postoji ultimatum, onda nama nije nista drugo ostalo sem kontraultimatum. Oni su otimali zemlju i ranije pa su morali da je vracaju. U ovom trenutku netreba potpisivati nista. Kosovo je srpska pokrajina i kao takva ima da ostane SRPSKA.

Boban

28.07.2020. 21:36

Treba odmah staviti tacku na statusne pregovore. Ako neko proba da o tome razgovara, treba ga uhapsiti, pa zvao se on Vucic ili Kucic, Obradovic, Djilas..... Ne, ne i ne! Pise neko ko je za to Kosovo i Metohiju svasta zrtvovao i spreman da sve da! U istoriji covecanstva niko nije dao potpis da predaje okupiranu teritoriju, nakon toga ne bi vise postojala ni Srbija ni Srbi. Nema svrhe popustiti nakongolgote 1914, 1941, 1999. Nema predaje!!! Nemoj da se glavom salite, da predate sto se predati nesme! Izdajicama se zna sta sledi! Srbija!!!!! Majcica nasa mila!!!

Gavrilo Princip

28.07.2020. 21:53

@Boban - Bravo! Ne verujem da bi iko smeo da se igra sa kosovskom kletvom. Mada bi rado to potpisali kao sto su, sva je prilika, obecali.

Miroslav

28.07.2020. 21:53

Da samo pritišću , vrijeme im ističe kao i ostalima .Većina nas poštuje i potajno simpatišu. Srbin nije budala, Srbin sad mozgom ratuje. PS: Jel stvarno moguće da šiptari toliko podmituju strane političare s novcem od droge? Hmm...

MILOŠEVIĆ SLAVI OLUJU U KNINU

28.07.2020. 21:54

Gledajte kako gaze Srbe! Predstavnik srpske manjine Milošević Boris upravo je potvrdio da ide na slavlje Oluje u Knin a Pupovac se još nije izjasnio...

Saša

28.07.2020. 22:06

Ultimatum Srbiji nikada na dobro nije izašao. Oni sebe ne mogu da organizuju, oslanjaju se na USA, a USA gori, finansijski kolaps je blizu. EU emituje hiljade milijardi evra, ali je jasno da će slom da nastupi, jer svi su dužni svima. I sada, u takvoj ludnici, plus korona, oni bi da daju ultimatum, ni manje ni više nego Srbiji? Zbog siptara? Ma hajte molim vas!

Vaske

28.07.2020. 22:11

Kakvi ultimatumi, jer su nas bombardovali da na silu otmu Srbiji deo teritorije a zločince preobuku u političare ? Postoji i varijanta "Putuj EVROPO", a ako oni nama uvedu sankcije, možemo i mi šiptarima isto da učinimo, a uzgred na mesto svake evropske firme mogu da dođu bar po dve kineske, pa izvolite sa ultimatumima.

Cirkus sa topom

28.07.2020. 22:19

Bez sekiracije, nema od toga nista. Zavrsni cin propale politike EU je u toku. Plan EU tj. Nemacke i Engleske da se Srbija pocepa na vise delova i naseli Albancima koji bi preuzeli Srpski identitet i istoriju kroz UN i Unesko je propao slicno ovome sto se sada radi u CG. Pokusaj destabilizacije Srbije je takodje propao i ako se jos uvek pokusava. Verovatno ce nam uvesti sankcije ali su one bezpredmetne zbog prisustva Kine i Rusije u vojnoj i ekonomskoj sferi zbog cega jesmo stabilni i ne zavisimo od pomoci EU. Druga opcija EU je rat ali je takva kocka vrlo opasna po EU. Crvene linije sirenja Zapada prema Istoku su povucene zarad sprecavanja objedinjavanja EU pod Nemackom i jacanja pretnje prema Rusiji. Prljava igra Engleske i apetiti Nemacke su i danas isti kao i pre. Nastavak sledi...

Dejan Sabanovic

28.07.2020. 22:41

Jel neko sada jos veruje u kompromise? Jel jos neko misli da se pitanje KiM moze resiti dijalogom? Razlika je sto su albanci spremni za rat a dali smo i mi? Koliko gradjana Srbije je spremno dati zivot za KiM? Ako hocemo da vratimo okupiranu teritoriju moramo da ginemo ma koliko mi to ne zeleli dok jos uvek nisu usli u Nato.

ja011

28.07.2020. 22:55

ceo svet je protiv nas,kosovo je otislo u nepovrat,mi mozemo samo da pevamo ,nemoze nam niko nista ,i to je to,vidimo to i sami sebe lazemo,koji smo mi majstori

Beograd

28.07.2020. 23:21

Z3,Rambuje,200 milijardi štete od bombardovanja,hiljade poginulih medju kojima i djeca, kulturološko i ekonomsko nazadovanje, nevidljivi zidovi podignuti oko nas... Lako je prodavati patriotizam na netu, biti državnik u ovakvim situacijama traži viziju i ogromnu hrabrost Svi hoćete da živite bolje??? jel mislite da se to može bez Evrope i sveta, u večnom ratu sa svima a glavom među mitske oblake, e narode u pamet se, zar 30 godina savremene istorije nas ništa nije naučilo

Dragan R

29.07.2020. 08:53

@Beograd - Будите конкретни. Шта ви паметни у ствари предлажете? Да признамо "Косово"? Иза тога следи да ћутимо на гашење СПЦ, забрану српског језика и нестанак Срба у Црној Гори, затим следе укидање Републике Српске и свођење Срба у БиХ на проскрибовану мањину, аутономнија за муслимане у Рашкој и Шиптаре на југу Србије (а можда и Мађаре у Војводини), доношење декларација и закона о "геноциду" у Сребреници и (искључиво) српској кривици за ратове и страдања и последично слање на робију људи који се не мире са тим лажима...Да ли ће уопште после тога постојати Срби и Србија и да ли је то цена коју нормалан народ жели да плати само зато да би 10% људи живело лепо и још толико колико-толико нормално? Остали ће у таквим условима бити безлична маса, слуге вазда погнуте главе које раде по 10-12 сати дневно да би преживели, без грама достојанства и било какве перспективе.

Praštaj Slobo

28.07.2020. 23:55

I da li iko još veruje da sa Šiptarima, Nemcima i njihovim satelitima ima dogovora i da im se sme išta verovati ili poveriti?!

maniks

29.07.2020. 00:03

Ova vlast odmah da prekine dalje ponizavanje Srbije i prekine svaki dalji razgovor. Dosta bre vise. Proglasiti KiM privremeno okupiranom teritorijom i staviti do znanja onoj babetini u Nemackoj da sa Srbijom nisu mogli ni u dva svetska rata pa nece ni sada

Dejan

29.07.2020. 00:12

Mislim da netreba odstupati od svojih principa i stavova.Sa evropom treba prekinuti sve kontakte u pregovorima oko Kosova i Metohije .Na njihove ultimatume trebajih ignorisati i vise saradjivati sa Rusijom i Kinom.