VLAST KROJE NAPREDNJACI: Zakazana konstitutivna sednica skupštine grada Kraljeva

G.Ćirović

24. 07. 2020. u 13:22

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine grada Kraljeva zakazana je za 18. avgust.

ВЛАСТ КРОЈЕ НАПРЕДЊАЦИ: Заказана конститутивна седница скупштине града Краљева

Foto: G. Šljivić

Na ovoj sednici najpre će biti potvrđeni mandati novoizabranim odbornicima u lokalnom parlamentu, a potom bi trebalo da budu izglasani i skupštinski organi novi predsednik i sekretar Skupštine grada.

- Sednica će biti održana uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mera, kao što jer to bio slučaj i na prethodnoj za vreme takozvanog prvog pika, a nadam se da će i epidemiološka slika u Kraljevu do tada biti mnogo bolja – kaže Nenad Marković, predsednik Skupštine grada u prethodnom sazivu.

Apsolutnu većiinu u kraljevačkom parlamentu imaće naprednjačka lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, kojoj pripada 46 od ukupno 70 odborničkih mesta, a pa će koalicija SNS-PS moći potpuno samostalno da formira stabilnu vlast. Njihovi koalicioni partneri u prošlom sazivu SPS-JS imaće 12 odbornika, dok su Starosedeoci, kao članovi GG Metla sa pet mandata zadržali svoju poziciju u Skupštini grada. Debitanti u ovdašnjem lokalnom parlamentu biće odbornici liste Zdrava Srbija-Pokret obnove kraljevine Srbije-Bolja Srbijasa četiri, kao i liste Aleksandra Šapića sa tri mandata.

- Nakon konstitutivne sednice i izbora skupštinskih, na prvoj narednoj sednici trebalo bi da bude izabrana i izvršna gradska vlast, gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća – dodaje Marković.

O imenima gradskih funkcionera, bar zasad partijski čelnici ne žele da se izjašnjavaju, pravdajući to vanrednom situacijom u gradu na Ibru najpre zbog poplave, a potom i drugog snažnog naleta kovid-19. O tome će se, kažu, tek razgovarati i pregovarati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!