VUČIĆ: Ime mandatara za 10 do 15 dana

Tanjug

15. 07. 2020. u 13:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se za 10 do 15 dana sastati ponovo sa predstavnicima stranaka sa kojima razgovara o formiranju nove vlade i da će im tada preneti kome namerava da poveri mandat za formiranje vlade.

ВУЧИЋ: Име мандатара за 10 до 15 дана

Foto: Tanjug

"Imao sam jutros korektne razgovore sa predstavnici manjina: partije Moamera Zurkolića i našom partnerskom političkom strankom SVM, Ištvana Pastora. Različite su teme bile, ali govorili smo i o situaciji u zemlji i regionu", kazao je Vučić na pitanje novinara kako su protekli ti razgovori.

Dodaje da je saslušao njihove zahteve, želje i predloge.

"I u narednih 10 do 15 dana ponovo ću se sastati sa tim ljudima i preneću kako vidim formiranje i funkcionisanje nove vlade i kome mislim da poverim mandat za sastava nove vlade", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

Sanja

15.07.2020. 13:45

Politika je politika, i ne treba nikakve hvalospjeve pisati bilo kome od političara. Kao neko ko nije iz Srbije i gleda sa strane, ko je nepristrasan, i nema nikakvog interesa od tog ko je premijer Srbije, zaista mislim da Ana Brnabić korektno i dobro radi svoj posao, koji je svima otežan u vrijeme pandemije desetostruko, i treba da ostane premijer.

star

15.07.2020. 13:53

Nadam se da će se posle ovih razgovora našeg predsednika sa predstavnicima stranaka koje su izborile učešće na izborima za parlament, pronači pravo rešenje za mandatara i formiranje Vlade Srbije.

Ivana

15.07.2020. 19:19

Aleksandar Vučić zaista radi za napredak i razvoj naše države, radi na izborusposobnog mandatara koji će svakako našu državu potpuno ojačati.Srbija danas ima predsednika kojem je stalo do razvoja naše države.