DAČIĆ O SPECIJALNOM RATU UNUTAR STRANKE: Počistiću one koje bi da naprave razdor između SPS i naprednjaka

V. M.

13. 07. 2020. u 06:24

NEKI u SPS opstruišu stranku i žele da mene "počiste". Pošto oni to pokušavaju, moraću ja da "počistim" njih. Ovo je specijalni rat i deo organizovanih pokušaja da se SPS odvoji od SNS, ali ja to neću dozvoliti.

ДАЧИЋ О СПЕЦИЈАЛНОМ РАТУ УНУТАР СТРАНКЕ: Почистићу оне које би да направе раздор између СПС и напредњака

Ivica Dačić / Foto N. Skenderija

Ovako je predsednik SPS i šef diplomatije Ivica Dačić komentarisao to što je savetnik ministra ekologije i funkcionera SPS Gorana Trivana Srđan Stanković pozivao ljude na protest protiv vlasti i vređao predsednika Aleksandara Vučića. Stanković je na "Tviteru" pozivao demonstrante da na aerodromu "dočekaju" Vučića i da blokiraju auto-put.

- Najvažnije je da niko od funkcionera naše stranke nije učestvovao na protestima. Oduvek sam bio protiv uzimanja za saradnike ljudi iz civilnog sektora, što se pokazalo opravdanim u slučaju Stankovića, koji je do pre deset dana bio ekspert i sarađivao sa Trivanom. Ne govorim o stručnjacima, već o ljudima iz nevladinih organizacija. Prvi će vas izdati onaj ko nema političke stavove. To mi pokazuje iskustvo, Slobodana Miloševića su izdali svi koji su živeli od njega, napuštali su ga preko Tanjuga, čim je pao, odmah su se izjasnili da nisu imali veze sa njim - kazao je Dačić.

Dačić je napomenuo da je i to što su na izborima osvojili 18.000 glasova manje od postavljenog cilja, rezultat te opstrukcije, što se, kaže, vidi i po tome da su na lokalnu osvojili više glasova nego na republičkom nivou. Kazao je i da mu je iz Partije evropskih socijalista poručeno da SPS ne može da im se pridruži zbog koalicije sa SNS.

Stanković nije jedini učesnik protesta koji je doveden u vezu sa socijalistima. Pre toga, zbog nasilja ispred Skupštine Srbije, uhapšen je Vladimir Škundrić, sin istaknutog socijaliste i nekadašnjeg ministra Petra Škundrića.

BRNABIĆEVA: TO JE SAD MOJ PROBLEM

PREMIJERKA Ana Brnabić rekla je da ne razume kako neko ima obraza da sedi u vladi, prima platu, a onda takve uvrede govori o predsedniku:

- To je sada moj problem, očekujem da čujem reakciju ministra Trivana, pozvaću ga. Videću da li je pozvao predsednika da se izvini i pruži objašnjenje.

Predsednica Vlade je rekla da Stankovića zna dugo i da je mnogo toga što je radio zavisilo od javnog novca i da mu se "javni novac nikad nije gadio".

- Prvo veče sam rekao da su protesti pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i da svi treba da snose posledice. To važi i za Vladimira Škundrića, bez obzira na to što je njegov otac u SPS. SPS nema veze sa njim - rekao je Dačić i istakao da su socijalisti spremni za nastavak saradnje sa naprednjacima.

Oglasio se i Trivan, koji kaže da je Stanković njegov bivši savetnik i da nema nikakve veze sa SPS:

- Skandalozno je i neprihvatljivo da bilo ko, a ponajmanje onaj koji je radio u državnim institucijama, poziva na njihovo rušenje, nasilje i ugrožavanje države Srbije.

Foto: Printscreen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)