ŠEŠELJ ZAPUŠIO USTA SRPSKIM NEPRIJATELJIMA: Politikanti sve mogu nazvati genocidom

Novosti online

18. 04. 2024. u 00:20

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izjavio je da će srpski narod uskoro na glasanju u organima UN o predlogu rezolucije o Srebrenici definitivno saznati ko su njegovi prijatelji, a ko neprijatelji na svetskoj sceni.

ШЕШЕЉ ЗАПУШИО УСТА СРПСКИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА: Политиканти све могу назвати геноцидом

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Šešelj je rekao  da svi oni koji budu glasali za navedenu rezoluciju jesu neprijatelji Srba.

- Samo će naši prijatelji glasati protiv i to je sad veliki ispit, pa ćemo videti. U svakom slučaju, bila ta rezolucija usvojena ili ne, ne smemo dozvoliti da to nešto menja u stvarnosti, jer u Srebrenici nije bilo genocida - rekao je Šešelj.

On je dodao da su tokom rata na području Srebrenice prvo muslimani napravili veliki zločin nad Srbima.

- A posle oslobođenja Srebrenice, i Srbi nad muslimanima. Ali to ko je naredio i izvršio streljanja zarobljenika posle oslobađanja Srebrenice, još nije istraženo i na kojim lokacijama - rekao je Šešelj.

On je rekao da je o svemu tome objavio knjigu u kojoj je, kako navodi, dokazao da na području Srebrenice nije bilo genocida.

- To je posle uradio i poznati izraelski istoričar Gideon Grajf na nešto manjem obimu. Dakle, što se naučne strane tiče, apsolutno se ne može govoriti o genocidu, a politikanti sve mogu nazvati genocidom - rekao je Šešelj.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)