PREMIJERKA O VLASTI U BEOGRADU: Pritisak je veliki da se formira - vodićemo razgovore i dalje

Novosti online

28. 02. 2024. u 11:10 >> 11:15

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da postoji ogroman pritisak članova Srpske napredne stranke na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se formira vlast u Beogradu, ali da će se razgovori o tome nastaviti i dalje.

ПРЕМИЈЕРКА О ВЛАСТИ У БЕОГРАДУ: Притисак је велики да се формира - водићемо разговоре и даље

Foto: Arhiva Novosti

Ona je na pitanje novinara da prokomentariše kada će biti doneta odluka rekla da postoji ogroman pritisak da se konstituiše većina u gradskoj skupštini i formiraju institucije, rekla da je bitno i da se čuju mišljenja predsednika SNS Miloša Vučevića, kandidata za gradonačelnika Aleksandra Šapića, kao i savet predsednika Aleksandra Vučića.

- Mislim da se 1. marta neće o tome odlučivati već 2. ili 3, u skladu sa zakonskim okvirima. Mi većinu imamo i ono što je Vučić nama rekao je da pazimo o legitimitetu. Mnogi misle da je legitimitet neupitan samim tim što je lista 'Mi glas iz naroda' nosila ime Aleksandra Jerkovića i da u tom smislu ne postoji problem. Pritisak je ogroman jer mnogi smatraju da su izbori besmisleni, a mi vremena za gubljenje nemamo. Do 2027. imamo puno posla - rekla je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)