PRED OSNOVNIM SUDOM U PRIŠTINI: Danas počeo postupak u slučaju Milorada Đokovića iz Vitomirice kod Peći

D. Z.

27. 02. 2024. u 13:34

Pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini danas je počeo dokazni postupak u slučaju Milorada Đokovića iz Vitomorice kod Peći koji se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.Prema rečima advokata Vasilija Arsića, Đokovićevog branioca, na današnjem ročištu su saslušana dva svedoka dok je za petak zakazana još jedna sednica glavnog pretresa.

ПРЕД ОСНОВНИМ СУДОМ У ПРИШТИНИ: Данас почео поступак у случају Милорада Ђоковића из Витомирице код Пећи

foto d.z.

- Tužilaštvo je predložilo oko tridesetak svedoka a potom će biti salsušani svedoci odbrane tako da sam siguran da će ovo suđenje potrajati-kaže za Novosti advokat Arsić napominjući da Đokovića kosovsko tužilaštvo tereti za navodno ubistvo četranaest albanskih civila u selu kod Peći. Arsić ističe da je postupak protiv Đokovića pokrenut kada je počeo da rešava imovinski spor sa lokalnom samoupravom u Peći oko placa koji je svojevremeno dobio i na kojem mu je humanitarna organizacija sagradila kuću jer mu je prvobitna spaljena u martovskom pogromu 2004 godine.Đoković se kao jedini srpski povratnik vratio u Vitomiricu kod Peći gde je živeo a iako je dobio sudski spor vezan za kuću nikada nije uspeo da je uknjiži na svoje ime.Uhapšen je juna 2022 godine pod optužbom za navodne ratne zločine a u pritvoru je dobio i informaciju da mu je kuća srušena.

- Moj klijent je već 20 meseci u pritvoru a proces je bukvalno počeo tek sada. Iako smo sigurni da tužilaštvo nema dokaza da je naš klijent počinio delo za koje se tereti, ja i kolega Dejan Vasić bojimo se da će ovo suđenje potrajati budući da veći broj svedoka ne živi na Kosovu i Metohiji-zaključuje advokat Vasilije Arsić vezano za slučaj ovog Srbina protiv kojeg je podignuta optužnica kada je rešio da dokaže vlasništvo nad sopstvenom imovinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu