KFOR DEMANTOVAO LAŽI KURTIJEVIH MEDIJA: Srpski vojnici nisu uperili oružje u civile na KiM

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 02. 2024. u 19:54

MISIJA Kfora demantovala je večeras vest i fotografiju koju su danas objavili pojedini prištinski mediji, a koja navodno prikazuje srpsku jedinicu koja upire oružje u civile na teritoriji Kosova i Metohije, ističući da je reč o zajedničkoj patroli Kfora i Vojske Srbije na administrativnoj liniji.

КФОР ДЕМАНТОВАО ЛАЖИ КУРТИЈЕВИХ МЕДИЈА: Српски војници нису уперили оружје у цивиле на КиМ

foto kfor

- Ove informacije nisu tačne i ne odražavaju šta se zapravo dogodilo. Danas, oko 14.45, letonska jedinica KFOR-a spremala se da započne planiranu sinhronizovanu patrolu sa Vojskom Srbije, duž obe strane administrativne linije. U vreme snimanja dotične fotografije, letonsko osoblje je koordiniralo sa svojim srpskim kolegama, koji su se nalazili na njihovoj strani administrativne linije - navodi se u saopštenju Kfora.

Napominje se da je letonski odred bio pozicioniran dalje iza svog vođe, koji je bio uključen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije.

- Slika je mogla biti isečena kako bi se isključili delovi koji prikazuju letonskog lidera kako razgovara sa vođom srpskih oružanih snaga - ističe se u saopštenju i dodaje da je sinhronizovana patrola sprovedena na profesionalan način i uz puno poštovanje dobro utvrđenih procedura.

KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat UN-a, obezbeđujući sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji, u svakom trenutku i nepristrasno, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.

BONUS VIDEO: ĐILAS I NjEN TIM UNIŠTAVAJU SRBIJU - Presrećna Viola fon Kramon čestitala Kosovu „Dan nezavisnosti“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave