MORAJU DA ODGOVARAJU ZA SVOJE NEDELO: Vučić najoštrije osudio napad u Beogradu na doktora Kajtazija i njegove sinove

Tanjug

27. 12. 2023. u 14:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je, povodom nemilog događaja u kojem su pretučeni pripadnici romske nacionalne manjine doktor Branko Kajtazi i njegova dvojica maloletnih sinova, najoštrije danas osudio nasilno ponašanje kojem su bili izloženi.

МОРАЈУ ДА ОДГОВАРАЈУ ЗА СВОЈЕ НЕДЕЛО: Вучић најоштрије осудио напад у Београду на доктора Кајтазија и његове синове

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Beograd je kosmopolitski grad u kojem svako treba da se oseća bezbedno. Nećemo da dozvolimo da takvi, kao pojedinci koji su naneli povrede doktoru Kajtaziju i njegovim sinovima, budu slika našeg glavnog grada. Za svoje nedelo moraju da odgovaraju - istakao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da su Romi ravnopravni građani Srbije i da država ne može da dozvoli da bilo koja zajednica bude marginalizovana i diskriminisana, saopštila je pres-služba predsednika.

Poželevši doktoru Kajtaziju i njegovim sinovima brz oporavak, s nadom da će nastaviti da doprinose napretku naše zemlje, Vučić je podsetio da je u Srbiji do sada realizovan niz programa u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i socijalne inkluzije, kroz koje je pružena dodatna podrška i pomoć osnaživanju romske zajednice, a da će država nastaviti sa takvim projektima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (69)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)