BRNABIĆ: Nasiljem hoće da menjaju izbornu volju naroda

Novosti online

24. 12. 2023. u 21:12 >> 21:16

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić gostuje u Hit Tvitu na televiziji Pink.

БРНАБИЋ: Насиљем хоће да мењају изборну вољу народа

Foto: Printskrin

Brnabić je rekla da je važno napomenuti da je predsednik Srbije u zgradi Predsedništva, na 80 metara od ovih nasilnika, dodaje da je najvažnije da će se sačuvati mir i obnoviti sve ono što su oni rušili večeras.

- Oni ruše narodnu imovinu i to će narodnim parama morati da se obnovi - rekla je Brnabić.

Kako kaže, pripadnici MUP-a su sačuvali mir, bili su suzdržani i imali su instrukcije da ne reaguju kako niko ne bi bio povređen.

Foto: Printskrin

Brnabić je rekla da je svaki pokušaj upada u institucije dramatičan i pokazuje nameru da se nasiljem menja izborna volja naroda. Dodaje da ovo jeste pokušaj Majdana, da je ovo mržnja i nasilje i ono na šta su upozoravali sve vreme tokom izborne kampanje.

- Upozoravala sam da oni ne mare za kampanju, izbore i rezultate, već da je jedina njihova namera nasilna destabilizacija Srbije - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je važno da građani znaju da je lično razgovarala sa svim stranim diplomatama zapadnih zemalja sa željom da ih upozori na ovo.

- Imali smo podatke od službi koje su upozoravale na ovo. Pre svega i ruska bezbednosna služba nam je dostavila te podatke, međutim optužili su nas da širimo dezinformacije i da su to sve gluposti. Smejali su se, i kao što je predsednik rekao, neko je shvatio ozbiljno, neko je želeo da pomogne, a mnogi su znali i nisu želeli da pomognu - rekla je Brnabić.

Kako kaže, važno je da se zna da će u ovoj zemlji o tome kuda ova zemlja ide odlučivati narod ali na izborima demokratskim putem, dodaje da će tu izbornu volju poštovati i da neće biti novog Majdana u Srbiji.

Brnabić je rekla da je njih zapravo ništa ne zanima, pričamo u krug, njihova intencija je kada su po nalogu stranih službi i ambasada ušli u sve ovo.

Brnabić je, komentarišući snimak na kojem Dragan Bjelogrlić otvoreno pljuje po građanima, rekla da oni misle da su oni elita, građani prvog reda, da su pametni, kulturni, lepi i da je njima save dozvoljeno.

- Ovde vidimo da uopšte nije važno ono što misli neko ko živi u Obrenovcu. On kategorizuje ljude. Ja sam odrasla na Karaburmi i imala mnogo prijatelja u Kotežu. Možete sada da zamislite da su ovi ljudi ikada želeli da oni pobede - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je su u 21 i 34 časa, demonstranti su počeli da razvaljuju kocke iz kaldrme i da njima gađaju gradsku skupštinu.

- Meni je strašno kada se setimo kako je sve ovo počelo. Oni su iskoristili najveću tragediju u skorijoj istoriji da krenu u sve ovo - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)