KURTI JE JEDINI PROVOKATOR I KRIVAC: Petković sa Trokazom o situaciji na severu KiM

Novosti onlajn

08. 11. 2023. u 13:07

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan Reneom Trokazom koga je detaljno upoznao sa situacijom na Kosovu i ugroženom bezbednošću srpskog naroda usled, kako je naveo, nasilnih i jednostranih akata Prištine, kao i tokom dijaloga koji se vodi u Briselu.

КУРТИ ЈЕ ЈЕДИНИ ПРОВОКАТОР И КРИВАЦ: Петковић са Троказом о ситуацији на северу КиМ

Foto: Kancelarija za KiM

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petković je istakao da je Priština odbila poziv za dijalog glavnih pregovarača na tehničkom nivou, koji je trebalo da se održi 7. novembra u Briselu, dok je Beograd blagovremeno potvrdio učešće u dijalogu.

Sastanak je otkazan, a Priština je i na taj način, kako je rekao direktor Kancelarije za KiM, jasno potvrdila da je dijalog, normalizacija odnosa i deeskalacija stanja na terenu ne interesuju, već da militarizacijom želi da promeni stanje na terenu.   

Govoreći o položaju srpskog naroda u pokrajini, Petković je sagovorniku skrenuo pažnju na nasilje i teror koji režim Aljbina Kurtija svakodnevno sprovodi nad Srbima na Kosovu, a na koje Beograd svakodnevno skreće pažnju međunarodnoj zajednici.

U tom kontekstu, Petković je naglasio da je isključivi krivac za trenutnu situaciju na severu Kosova Aljbin Kurti, koji istrajava na provokacijama, jednostranim akcijama, neosnovanim hapšenjima i lažnim optužbama prema Srbima i na doslednom odbijanju da se formira Zajednica srpskih opština, kao i da raspiše i sprovede izbore u četiri opštine na severu. 

Iz svega navedenog je jasno da je albanskoj strani jedini cilj izazivanje novih tenzija i zaoštravanje situacije na terenu, što vodi ka direktnoj negaciji samog smisla dijaloga, naglasio je Petković i dodao da Kurtiju na pamet ne pada da radi na normalizaciji zajedničkog života Srba i Albanaca i međunacionalnom poverenju jer njegov konačan plan je, istakao je, "Kosovo i Metohija bez Srba".  

Petković je zaključio da, uprkos svemu, Beograd ostaje konstruktivna strana, opredeljena za iznalaženje kompromisa, zarad normalizacije odnosa i izgradnje trajnog i održivog mira.

BONUS VIDEO: KONTINGENT SRPSKIH LEKOVA USKORO U BOLNICAMA NA KIM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (67)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!