PETKOVIĆ: Angažovanje dodatnih policijskih i paravojnih snaga, Kurti direktno preti Srbima

Novosti online

05. 11. 2023. u 18:28

KURTI je danas, najavom angažovanja dodatnih 500 tzv. policajaca i 600 pripadnika tzv. "KBS" u narednoj godini i porukom da ih niko neće zaustaviti ni na jugu ni na severu, još jednom pokazao lice ratnog poglavice, i izneo najotvoreniju pretnju Srbima na Kosovu i Metohiji.

ПЕТКОВИЋ: Ангажовање додатних полицијских и паравојних снага, Курти директно прети Србима

foto Kancelarija za KiM

kakve spoljne pretnje, jer takva pretnja ne postoji, već je reč o jačanju formacija za zastrašivanje i terorisanje srpskog življa na Kosovu i Metohiji u cilju nastavka etničkog čišćenja Srba od strane Kurtija.

Poručujući da njega i njegovu kaznenu ekspediciju "neće moći da zaustave ni na jugu ni na severu", Kurti jasno Srbe definiše kao neprijatelje na koje treba ići silom i oružjem.

Još jednom naglašavamo da Kurtijeva specijalna policija, a posebno paravojna formacija "KBS", nema šta da traži u većinski srpskim sredinama, jer Srbi su sami, i po Briselskom sporazumu i prema principima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, ali i međunarodnim garancijama, nadležni da se sami staraju o redu i bezbednosti tamo gde žive.

Ovo, dakle, nije samo još jedna od brojnih Kurtijevih pretnji, već je reč i o najdirektnijoj negacijiji samog smisla dijaloga, i jasno je da on ne misli o suživotu i međunacionalnom poverenju, jer njegov plan je monoetničko "Kosovo", a jačanje policije i "KBS" je sredstvo da dođe do tog cilja.

Osim što je eksplicitna pretnja stabilnosti regiona, Kurtijeva militarizacija je i simptom ekonomske neodrživosti samoproglašenog "Kosova", jer socijalni problemi se ne mogu rešavati tako što se nezaposlenim mladim Albancima u ruke daju puške, već tako što se izgrađuje privreda.

Kome do sada nije bilo jasno, danas je valjda očigledno da je prvi i najvažniji korak ka mirnom i stabilnom regionu odlučno obuzdavanje Aljbina Kurtija i njegove ratoborne politike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu