ŠEŠELJ: Nikada nismo pravili neiskrena savezništva i neprincipijelne koalicije

Novosti online

02. 11. 2023. u 18:26

ZAMENIK predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da SRS nikada nije pravila neiskrena savezništva i neprincipijelne koalicije sa političkim strankama sa kojima ne deli ideološke stavove, te da će na predstojećim izborima imati koalicioni nastup sa SNS na lokalnim, ali ne i parlamentarnim izborima.

ШЕШЕЉ: Никада нисмо правили неискрена савезништва и непринципијелне коалиције

Foto Tanjug

- SRS izlazi samostalno u poslednje 33 godine. Smatramo da je to jedini odgovoran i pošten pristup prema građanima Srbije. Nikad nismo pravili neprincipijelne koalicije i neiskrena savezništva sa političkim strankama sa kojima ne delimo ideološke stavove i to je tako i danas. U nekim lokalnim samoupravama napravili smo sporazum o koalicionom nastupu na predstojećim izborima i nadam se da ćemo svi zajedno što pre sakupiti potpise podrške - rekao je Šešelj na konferenciji za medije povodom početka prikupljanja potpisa.

Na lokalnim izborima, uključujući i beogradske izbore, dodao je, ići će u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, dok na parlamentarnim nastupaju samostalno.

SRS je danas počela sa prikupljanjem potpisa podrške za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore, a Šešelj je rekao da se nada da će ih sakupiti i predati u najkraćem mogućem roku.

Šešelj je izrazio uverenje da će SRS nakon predstojećih parlamentarnih izbora u Skupštini Srbije predstavljati najsnažniju nacionalnu opciju u srpskom parlamentu.

- Najsnažnija opcija koja će se zalagati da Srbija prestane sa tzv. procesom evropskih integracija, zato što smo uvereni da se sva nacionalna nesreća koja se dešava u Srbiji, i svi problemi koje Srbija ima na privrednom planu, kao i svi pritisci koji su povezani sa našom spoljnom politikom upravo, pre svega, tiču procesa evropskih integracija - rekao je Šešelj.

On je naglasio da SRS nikada neće odustati od savezništva sa Rusijom te da će biti "brana u srpskom parlamentu" svima onima koji zahtevaju i pokušavaju da Srbija uvede sankcije Rusiji.

- I da na taj način ugrozi svoj međunarodni položaj i počini jednu sramotu za naše bratske, tradicionalne i istorijske odnose sa Rusijom. Takođe ćemo se suprotstavljati svima onima koji danas sramotno zahtevaju da se Srbiji uvedu nekakve sankcije - rekao je Šešelj.

SRS je jedna od najozbiljnijih političkih stranaka na srpskoj političkoj sceni, dodao je, i naglasio da jedino oni ozbiljno pripristupaju najvažnijim problemima građana Srbije i svim društvenim pitanjima.

- Smatramo da imamo najbolja rešenja za sve te probleme. Smatram da postoji alternativa tzv. EU putu Srbije i smatramo da Srbija treba da postane prva evropska zemlja članica BRIKS-a. To je naša velika istorijska šansa za ubrzani razvoj, ekonomski prosperitet i dalje unapređenje životnog standarda svih građana Srbije - rekao je Šešelj. 

Na pitanje novinara kakvu su odluku doneli po pitanju gradskih izbora, on je rekao da su juče za Beograd sklopili sporazum o koalicionom nastupu, odnosno zajedničkoj izbornoj listi.

- Naši kandidati su kandidati na našoj zajedničkoj listi. To je dogovor koji smo mi postigli. Mi ćemo nastupiti koaliciono ne samo u Beogradu, nego u mnogim mestima u Srbiji. To je odluka i sloboda koju imaju svi naši lokalni odbori svuda da uspostave i nastupaju u koalicije - dodao je on.

Šešelj je rekao da su na lokalnom nivou vrlo lako usaglasili program za predstojeće beogradske izbore.

- Mi smo sa Aleksandrom Šapićem imali saradnju u prethodnom mandatu na opštini Novi Beograd i verujem da je ta saradnja bila na korist svih građana Novog Beograda - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave