VUČIĆ: Glas za Obradovića i Jovanovića je direktan glas za Đilasa

Novosti online

30. 10. 2023. u 23:09

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar VUčić je tokom gostovanja u "Ćirilici" napomenuo i to da je na predstojećim izborima svaki glas za Obradovića ili Jovanovića u suštinu glas za Dragana Đilasa.

ВУЧИЋ: Глас за Обрадовића и Јовановића је директан глас за Ђиласа

Foto: Printskrin TV Hepi

- Prihvatam da želite da se borite za nerad, javašluk i lopovluk. Podsetiću vas da je Voja Mihailović kandidat DSS-a kandidat za gradonačelnika. Nemojte da vas podsećam kako je izgledalo kada je on bio gradonačelnik. Tad je bila otimačina svega. Hoćete li da mi kažete da je to bilo bolje vreme nego sada kada izgradite Hram Svetog Save, uradite Klinički centar, Prokop, izgradite Beograd na vodi, ulazite obilaznice oko Beograda, tri mosta, uradite Miloš Veliki sa mostovima, obnovite Ostružnicu, uradite most Mihajlo Putin, obnovite fasada i ulica asfaltirate više nego ikada, uradite brze pruge koje spajate sa centrom grada... U ono vreme ništa, ništa i ništa, osim što su oni bogati od Voje Mihailovića do Dragana Đilasa. Svaki glas za Obradovića i Jovanovića je direktan glas za Dragana Đilasa, za Šolaka, za nezavisnost Kosova, za sankcije Srbiji... - kazao je predsednik.

Vučić je podsetio na situaciju sa izborima u Beogradu kada su, kako je rekao, iste noći Srpski pokret Dveri i DSS prešli na tu stranu.

- Nije im palo na pamet da kažu - sačekajte dan, dva ili tri, pa ćemo da pregovaramo. Sećate se kad su se Dačić i Antić folirali tri meseca, vukli me za nos, mi ćemo sa tobom, pa na kraju je ispalo da neće, pa će sa Đilasom, ali ovo danas... - rekao je Vučić.

Kaže da ta Đilasova opozicija nema program, a da su organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" nasilnik do nasilnika.

- Jedan tuko tasta, jedan tuko ženu, treći ženu i tasta, četvrti tukao kog je stigao, kako je stigao, pretio silovanjima i ne znam čime sve. Peti tukao reditelje. Upadali u skupštine, upadali u RTS. Prete svakog dana... Nose vešala, nose motornu testeru... Dakle, sve to samo pokazuje da nema ideje, nema ideologije - ocenio je Vučić.

On je prokomentarisao i izjave Radomira Lazovića, Aleksandra Jovanovića Ćute i Miroslava Aleksića da su spremni da sarađuju sa desnicom, te i izjavu Miloša Jovanovića i saradnji sa proevropskom opozicijom.

- Ja sam o ovome govorio pred prethodne izbore. Niko mi nije verovao zato što su mislili da preterujem, a ja sam govorio ono što mi je bilo logično. Uvek morate da imate u vidu da tu ima stranog faktora i onih koji žele slabiju Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će svim srcem dati podršku SNS-u na izborima.

- Ali neću moći da idem na svaki miting, jer imam druge obaveze. Kada bude miting u Nišu, moraću u Pariz - kazao je on.

Predsednik je pozvao ljude da uoči izbora dobro razmisle jer, kako je rekao, nisu sve promene promene na bolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)