MINISTAR JOVANOVIĆ: Junajted Medija nastavlja da obmanjuje javnost

Novosti online

25. 10. 2023. u 16:34

MINISTAR informisanja i telekomunikacija, Mihajlo Jovanović, reagova je na hajku Šolakove firme Junajted Medija preko medija u svom vlasništvu na Nacrt zakona o elektronskim medijima.

МИНИСТАР ЈОВАНОВИЋ: Јунајтед Медија наставља да обмањује јавност

Foto: Euprava

Po ko zna koji put u procesu izrade Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrta zakona o elektronskim medijima, Junajted Medija (United Media) izvrće činjenice u pokušaju da brani svoj korporativni interes. Za to koristi i zloupotrebljava svoje medije, koji rade u okviru te grupacije.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je posvećeno radilo na izradi medijskih zakona, u širokom konsultativnom procesu koji je bio transparentan i inkluzivan. Svi stavovi su pažljivo usaglašavani sa evropskim partnerima, o čemu smo i javnost detaljno obaveštavali. Stoga, u celom procesu nema mesta senzacionalizmu koji televizije N1 i Nova S pokušavaju da kreiraju izveštavajući kako je Srbija, navodno, dobili kritike od strane Evropske komisije.

Istina je sasvim suprotna.

Sa našim evropskim partnerima, kao i sa drugim međunarodnim partnerima radimo veoma predano kako bismo implementirali Medijsku strategiju. Komentari na nacrte Medijskih zakona stigli su i od evropskog komesara za proširenje i susedstvo Olivera Varhejia, koji je čestitao lično predsednici Vlade Ani Brnabić na posvećenosti celom procesu i na tome što je ceo process bio inkluzivan. U njegovom pismu je ocenjeno da se prepoznaju dobri elementi u oba zakona.

Jedina istina i činjenica jeste da je, sve ono što United Media radi u proteklim nedeljama, plasirajući neistine i poluinformacije u javnosti, primer kako se korporativni interes jedne privatne kompanije predstavlja kao borba za slobodu medija i kao „profesionalno novinarstvo“.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)