VELIKI PLANOVI ZA SVE KRAJEVE SRBIJE Vučić: U Vranje je stigao auto-put, čim uradimo prugu do Niša, da idemo i do Preševa

Marija Stevanović

21. 10. 2023. u 07:00

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić prisustvovao je sinoć svečanoj ceremoniji otvaranja železničke stanice Prokop. Govoreći o železnicama koje su do sada izgrađene, predsednik Vučić je odgovorio i na pitanje "Večernjih novosti" - da li je planirano da rekonstruisana pruga stigne i do Vranja.

ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ ЗА СВЕ КРАЈЕВЕ СРБИЈЕ Вучић: У Врање је стигао ауто-пут, čим урадимо пругу до Ниша, да идемо и до Прешева

Foto: D. Milovanović

- U Vranje je stigao mamograf. U Vranje je stigao auto-put. Da budemo fer, nikad ga stvarno niste očekivali. Svi su obećavali i govorili, a negde su svi mistili da Grdeličku klisuru niko neće moći da premosti i da izgradi auto-put - rekao je Vučić. 

Kako je istakao, pruge kroz Vojvodinu su potpuno uništene i na njima se mora raditi, ali će rekonstruisana pruga stići i do Vranja. 

- Moramo da radimo pruge kroz Vojvodinu koje su potpuno uništene. Od Pančeva, preko Zrenjanina, do Kikinde, i ovamo do Sombora, moramo da radimo ovamo oko Kraljeva, od Kraljeva do Raške, pa centralnu Srbiju, pa taj deo da pokrivamo. Čim uradimo prugu do Niša, radimo sada Niš-Brestovac, potpisaćemo sa Evropljanima ugovor, da idemo do Preševa, odnosno do granice sa Severnom Makedonijom. Nadam se da će naša makedonska braća da produže dalje, i ka grčkoj granici i ka Skoplju, da možemo veoma brzo da stižemo - rekao je predsednik odgovarajući na naše pitanje. 

Podsetimo, nakon otvaranja stanice Prokop, Beograd je bogatiji za još jedan velelepni objekat, koji predstavlja lice grada, a kako je najavljeno, u planu su još mnogi projekti koji će Srbiju učiniti još lepšom i boljom za život.

- Sam sebe često pitam... Zašto smo toliko čekali Prokop, obilaznicu, moderne aerodrome, škole.. da li se u naše radove umešala vila kao iz Andrićevog dela. Radovi na Prokopu počeli od ideje sedamdesetih, uloženo je 81, 2 miliona evra, zajedno sa 15 miliona evra uloženih u staničnu zgradu, zahvalan sam ljudima koji su dali nemerljiv doprinos ideji stvaranja Porkopa i onoga što smo stvorili, a mi smo donosili važne i hrabe odluke koje su Srbiju vukle napred. Nema sumnje da su svi želeli najbolje, i zato želim da im se zahvalim. Imali smo dovoljno hrabrosti da bez obzira na povećani javni dug u periodu 2014. ostavljamo kuvajstski novac jer novac ulažemo u prokopsku stanicu. To je bio ozbiljan novac za nas. Postavio sam sebi pitanje zašto smo to uspeli a drugi nisu. Ne mislim da je postojala ogromna razlika u želji, ali mogli smo da budemo hrabriji jer smo imali podršku anroda. Nismo morali da čekamo procedure i da se svađamo sa ostalima. Mogli smo da donosimo hrabre odluke koje su Srbiju vukle napred. To je meni, Ani, Šapiću, Malom, Vesiću is vima drugima omogućilo da budemo danas ovde - kazao je predsednik Srbije na ceremoni otvaranja "Prokopa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (56)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024