GOVOREĆI o incidentu koji se govorio u Banjskoj i pogibiji trojice Srba i jednog albanskog policajca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je više puta podsetio na događaj koji se pre osam godina zbio u Kumanovu, kada su šiptarski teroristi napali međunarodno priznatu suverenu državu Makedoniju, zemlju koja je članica UN, a koje, iako su u pitanju pravi teroristi, tada niko nije tako nazivao, već suprotno - borcima za slobodu, dok su ubijeni Srbi, koji su ustali da brane svoje domove i porodice odmah proglašeni teroristima.

ana

01.10.2023. 10:57

Aleksandar Vučić se pravilno osvrće na incident u Banjskoj i ističe važnost sličnih događaja u prošlosti kao što je napad u Kumanovu pre osam godina.

anja

01.10.2023. 10:58

Vučić naglašava licemerje međunarodne zajednice kada je reč o terorističkim aktima, pokazujući kako su neki teroristi prepoznati kao borci za slobodu, dok su drugi odmah proglašavani teroristima.

sanja

01.10.2023. 10:59

Podsećanje na događaje u Kumanovu ukazuje na važnost isticanja kontinuiteta terorističkih aktivnosti i potrebu za doslednim tretmanom takvih incidenata.

jana

01.10.2023. 11:05

Naglasak na snažnom pritisku i osudi Srbije zbog proglašenja Dana žalosti za ubijenim Srbima ukazuje na dvostruke standarde u međunarodnoj zajednici. Dok se sa jedne strane ( šiptarske ) odobrava pomoć teroristima mi imamo osudu za pominjanje boraca koji su izgubili živote u odbrani svoje zemlje.

vanja

01.10.2023. 11:11

Ova izjava Aleksandra Vučića ukazuje na potrebu za doslednim tretmanom terorizma i nedvosmislenim osuđivanjem takvih aktova od strane međunarodne zajednice.

Vlada

01.10.2023. 13:46

Isti principi nevaže za Srbe i Albance , u Severnoj Makedoniji Makedoniji šitraski terosti su slavni borci za slobodu , dok su Srbi koji su ustali da brane svoje porodice i svoj narod na KIM istog trenutka proglašeni za teroriste .