"DIREKTNO, OZBILJNO I DOSTOJANSTVENO": Orlić - Vučić je govorio kao predsednik slobodne države

Novosti online

21. 09. 2023. u 20:45

VLADIMIR Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, istakao je kako je govor predsednika Vučić pred Generalnom skupštinom UN, čitava Srbija slušala sa osećaejm slobode i ponosa.

ДИРЕКТНО, ОЗБИЉНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО: Орлић - Вучић је говорио као председник слободне државе

Foto Tanjug

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Sloboda i ponos za naš narod nisu samo reči – to su vrednosti na kojima je sama Srbija podignuta, u mnogim teškim vremenima sačuvana, koje su smisao njenog postojanja i njene borbe za budućnost. Govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija čitava je Srbija slušala sa osećanjem: upravo te slobode i upravo tog ponosa.

I svaki građanin ove zemlje, jednako kao i svaki pripadnik našeg naroda – gde god da živi, ima sva prava ovog sveta na baš ta osećanja. Pred očima celog sveta, u lice svima, govorio je predsednik slobodne i samostalne države: rečima istine i rečima principa. Hrabro, odgovorno, odlučno i jasno. U ime svoje države i svog naroda, ali i u ime svih onih koji u današnjem savetu i dalje misle da su principi Povelje UN jedina suštinska odbrana mira, prava na slobodu i samostalnost naroda i država. 

Direktno, ozbiljno i dostojanstveno, rečima koje svako razume – zastupao naše državne pozicije, naše pravo na istinu, ali i osećanje nedostajuće pravde koje nosi svaki slobodan čovek na planeti. A takvih je, zahvaljujući upravo neumornoj borbi predsednika Aleksandra Vučića, danas – većina na svetu. Jer danas, kada je reč o Kosovu i Metohiji, teritorijalnom integritetu Srbije i odbrani principa međunarodnog prava, zahvaljujući predsedniku Srbije istu poziciju kao naša zemlja zastupa – većina država članica UN.     

U istoriji će ostati zapisano: da je slobodom i ponosom zasijala jedna mala zemlja, dovoljno snažno da osvetli celu planetu. Govorio je predsednik slobodne i samostalne države. Govorio je – predsednik Srbije" - kazao je Orlić.

BONUS VIDEO: SRBI TREBA DA PLATE I PATE: Ovako je Kurti pretio Srbima iz centra EU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)