VUČIĆ: Imamo plodonosnu saradnju sa RS, verujemo da će biti i bolja

Tanjug

04. 08. 2023. u 14:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i sa BiH i sa Republikom Srpskom ima plodonosnu saradnju, kao i da je trgovinska razmena sa Srpskom trenutno 3,2 milijarde evra, kao i da veruje da će premašiti i četiri.

ВУЧИЋ: Имамо плодоносну сарадњу са РС, верујемо да ће бити и боља

Foto: Printskrin/RTS

On je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u Banjaluci istakao da su odnosi na izuzetnom nivou i da je zahvalan na tome što Srbija sa Srpskom zajednički obeležava bilo lepe događaje, bilo teške stvari iz prošlosti. On je ponovio da Srbija ne beži od poštovanja pijeteta drugih naroda i hrvatskog i bošnjačkog, ali da to ne znači da smo spremni da zaboravimo srpske žrtve i da ih prećutkujemo.

 - Sinoć smo u manastiru Osovica imali izuzetnu večeru i razgovarali smo o svim važnim pitanjima zajedno sa patrijarhom Porfirijem i o svim teškim temama u regionu u situaciji u kojoj su i Srbija i RS. Ja sam obrazložio sve muke i probleme o KiM, sve duple aršine, a Dodik i ljudi iz RS su govorili o svojim problemima i sankcijama. Jer kada vam najmoćnija zemlja sveta uvede sankcije i kriminalizuje lidere, nije lako - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, mnogi zaboravljaju kako je sve krenulo i kako oni nijednog trenutka nisu pomislili da kazne ministra unutrašnjih poslova privremenih institucija Dželjalja Svečlju ni bilo kog drugog.

 - Onda dolaze sankcije za šefa BIA, pa prema Dodiku i drugima iz RS. To su za naš narod teške vesti zbog kojih moramo da budemo zabrinuti i da nađemo pragmatična rešenja - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (59)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove