SARADNIK Centra za geopolitiku Univerziteta Kembridž Timoti Les istakao je da nema potrebe za uznemiravanjem povodom izjave britanske poslanice Ališe Kerns da "SPC učestvuje u švercu oružja ambulantnim kolima", jer, kako navodi, poslanica ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu usled ograničenog razumevanja regiona.

Mirjana

05.07.2023. 15:41

"ograniceno poznavanje Balkana"Ali dobro poznaje novac kojima je shiptari placaju !!!Oni volé rugobe sa kojima mogu da manipulishu ,nisu gadljivi!!

Ljubica

05.07.2023. 15:44

Na osnovu lažnih izjava Vokera i Šarpinga je naša zemlja bombardovana.To je svakako bilo planirano, ali su njihove izjave iskoristili za alibi,, a to isto sad planira Kurti sa ovom izjavom. Ne sme joj se stalno to dozvoljavati, tužite je za širenje propagande.

walter pravicek

05.07.2023. 15:58

Kada je ONA A.KERNS bila van iz Engleske?Mora,da su je vozili u sanitetskim kolima sa kalašnikovima zajedno,,da može takve glasine širiti čak u njihovom parlamentu.

Jasmina

05.07.2023. 16:00

A sta je sa tuzbom za klevetu? Zato ipak treba pokloniti paznju ovoj izjavi, jer kad bude platila odstetu, oni drugi koji takodje iznose neistine, ali se njihovoj reci poklanja paznja, razmislice

Carica Sveta

05.07.2023. 16:04

Da, poslanica Kerns je lagala o krijumčarenju oružja preko SPC na KiM. I to je i KFOR potvrdio. Ali dotična poslanica treba da zna da je u situaciji svakodnevnog iživljavanja nad pripadnicima srpske zajednice ovakva kleveta opasna i da je mogla da izazove uoade Kurtijeve policije u hramove SPC , maltretiranje sveštenika ili čak i proglašenje SPC za terorističku organizaciju. Možda to ne uzbuđuje nikoga u VB, ali EU, a pre svega Srbija imaju dužnost čuvanja mira. U faktički ratom zahvaćenoj Evropi zbog sukoba u Ukrajini. Pravoslavlje na prostoru KiM postoji od prvih vekova hrišćanstva, a osam vekova SPC kao autokefalna . Ne znam šta Britance uzbuđuje, a šta ne. Ali svakako treba da vode računa o krhkoj sitzaciji koju je izazvala prištinska vlast svojim jednostranim akcijama. Naročito u poslednje dve godine, uz 7 upucavanja Srba, uključujući i dece, samo od početka godine. To se zove etničko čišćenje. Postoje i dokumenta i zapisnici o brutalnosti i zlostavljanju uhapšenih Srba. Što je kršenje međunarodnih konvencija. Ja bih preispitala finansije dotične poslanice, priliv novčanih sredstava, da se utvrdi koliko košta to njeno nerazumevanje situacije na Zapadnom Balkanu. Pošto nerazumevanje Jedne Kine košta 115 000 funti po putivanju na Tajvan. Vlada Srbije i predsednik Srbije vode aktivnu proevropsku politiku. I ja sam srećna zbog toga. Zato što budućnost i to veoma bliska, mora biti EU. I za Srbiju i za sve zemlje regiona. Jer je EU mirovni projekat i to mora i da upotpuni svim članicama kandidatima. Da zaokruži celinu.

Novi

05.07.2023. 16:15

Ova dama kao Bler koji je izmislio sredstva za masovno uništenje u Iraku da bi bombardovao, rušio, ubijao i pljačkao. Ona bi da ponovo sa prijateljima izvrši agresiju na Srbiju. To su Engleski humanitarci i demokrate.

Kinžal

05.07.2023. 16:48

Timoti, nije normalno što niko ne reaguje na njene laži. Ta osoba treba da bude makar javno opomenuta, ako ne i sankcionisana jer iznosi gnusne neistine koje ovde kod nas ekstremistima poput Kurtija ili bh bošnjačkih političara služe kao izgovor za jače napade na srpski narod, crkvu i državu.

Boki

05.07.2023. 17:07

Баш напротив. Треба је тужити и тражити одштету коју не може да плати, па да оде тамо где заслужује.

Milica

05.07.2023. 17:26

Ako je tako.,zasto je ne demantuje predsednik parlamenta, cuj vise puta daje lazne izjave sta ima veze, isto je bio Racak, Srebrenica, Markale, laz do lazi i udri po srpskom narodu, dosta lazi iz VB u vezi sa Srbijom i srpskim narodom, gledajte svoja posla .......

Milan

06.07.2023. 15:11

Za prosecnu zenu, bolje je da se drzi cvetica i leptirica, a ne da se prosipa u pAlitici. I za pare, previse je. Vise ce zaraditi na OnlyFans.