SRPSKA LISTA: Kurtiju su potrebne laži jer želi da kriminalizuje čitav sever KiM

D. Z.

24. 06. 2023. u 17:27

PROPAGANDNA mašinerija Aljbina Kurtija i Dželala Svečlje neprestano nastoji da kriminalizuje čitav sever Kosova i Metohije sa ciljem da se pronađe alibi za prisustvo do zuba naoružanih specijalaca u našim opštinama koji mesecima unazad izazivaju incidente.

СРПСКА ЛИСТА: Куртију су потребне лажи јер жели да  криминализује читав север КиМ

Foto: Tviter/@admirim

Ovo je danas saopštila Srpska lista iz koje dodaju da je u trenutku kada međunarodna javnost shvata da je Kurti spreman da izazove sukobe, i kada skoro mesec dana Srbi mirno i demokratski protestuju ispred zgrada opština - podmetanje oružja i razne vojne opreme je samo deo propagandne aktivnosti Prištine sa ciljem dalje eskalacije situacije na terenu.

Srpska lista reagovala je na ovaj način zbog izjave ministra tzv. kosovske policije da je u audiju beogradskih tablica na severu Koosva i Meothije pronađena velika količina oružja .

- Sijaset jasnih dokaza razotkrilo je laži Dželala Svečlje i ovu klasičnu podmetačinu, o čemu su nadležni organi naše države obavestili druge inostrane organe pre nego se ova predstava odigrala. Laži je previše, pa da krenemo redom počev od toga da je vozilo u kome su navodno pronašli oružje i opremu ukradeno pre tri godine, da su tablice na njemu nevažeće već tri godine, te da je neverovatno da je takvo vozilo moglo da prođe neopaženo 40 kilometara, kako tvrdi Svečlja, pored svih ilegalnih punktova koje je njegova policija postavila - navodi se u saopštenju Srpske liste koji podsećaju građane da je naselje u kome je pronađeno to vozilo nedeljama pod nadzorom tzv. kosovske policije i međunarodnih snaga, a da je navodno oružje natovareno bez ikakve želje da se sakrije, kao i da je Dželal Svečlja pre dolaska ekipa EOD i KFOR unapred znao šta se nalazi u vozilu i to objavio na društvenim mrežama, a danas pokazao toliku količinu naoružanja da se pitamo da li je to bio kamion sa oružjem ili vozilo.

- Dželal Svečlja je takođe danas izneo gomilu neosnovanih lažnih optužbi protiv gospodina Aleksandra Filipovića imputirajući da je u zgradi opštine Leposavić imao kancelariju i u njoj neke radio uređaje što je notorna laž jer gospodin Filipović niti je radnik opštine, niti je imao kancelariju u njoj – dodaje se u saopštenju Srpske liste iz koje ističu da su Kurtiju i Svečlji laži potrebne jer su na sličan način, lažima pokušali da prekriju i opravdaju gomilanje svojih vojnih trupa u južnom delu Kosovske Mitrovice..

- Neosnovana hapšenja i prebijanje Srba, marširanje do zuba naoružanih albanskih jedinica, patroliranje oklopnim vozilima pored srpskih majki sa decom kao da smo usred rata sve ima za cilj dodatno zaoštravanje situacije na terenu kako bi se izvršio tihi progon srpskog naroda sa svojih ognjišta, na šta međunarodna zajednica mora najhitnije da odgovori.Uvereni smo da režim Aljbina Kurtija neće na ovome stati, kao što javno preti njegov ministar Svečla i da će nastaviti sa podmetačinama, lažima i provokacijama a sve sa ciljem opravdanja svoje okupacije severa, što izaziva zabrinutost kod svih naših građana - navodi se dalje u saopštenju Srpske liste iz koje dodaju da odbacuju nasilje što su dokazali svih ovih nedelja na mirnim i demokratskim protestima pozivali na mir i dijalog kako bi se stvari vratile u normalne tokove a politički problemi rešavali za stolom a ne pod institucionalnom represijom koju danas doživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji.

- Nasilje je jedini način delovanja Prištine i nikoga drugog, i to je međunarodnoj javnosti svakoga dana sve jasnije. Zato još jednom pozivamo Kfor i Euleks, sa kojima nedeljama unazad imamo korektnu saradnju, da postavi svoje snage na svim važnim tačkama na severu i spreči dalje pogoršanje situacije na terenu - zaključuje se u saopštenju Srpske liste dok se na društvenim mrežama širi saopštenje kosovske policije o navodno prionađenom oružju u vozilu marke audi uz suštinsko pitanje da su „zaboravili na suštinsku stvar a to je da je nemoguće da tolika količina oružja stane u automobilu pomenute marke ali i autu uopšte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (78)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!