PROTEST ZBOG HAPŠENJA DRAGIŠE MILENKOVIĆA: Blokiran put Gračanica–Gnjilane, policija pokušala da ukloni narod

D. Z.

21. 06. 2023. u 14:57

U ZNAK protesta zbog današnjeg hapšenja Dragiše Milenkovića iz Kišnice kod Gračanice počelo je spontano okupljanje građana u centru Gračanice. Naime, Dragiša je uhapšen danas pre podne kada su specijalne jedinice policije tzv. Kosova upale u kuću Milenkovića uhapsivši ga uz obrazloženje da je počinio navodni ratni zločin dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu.

ПРОТЕСТ ЗБОГ ХАПШЕЊА ДРАГИШЕ МИЛЕНКОВИЋА: Блокиран пут Грачаница–Гњилане, полиција покушала да уклони народ

foto d.z.

Njegovoj supruzi Jadranki je posle njegovog hapšenja pozlilo i prebačena je u gračaničku bolnicu dok su meštani u znak revolta počeli da se okupljaju u centru Gračanice blokirajući magistralni put Priština–Gnjilane.

Foto: D. Zečević

Uprkos pokušajima policije da ih skloni sa puta građani ne odustaju od protesta, a jedan mladić je, kako su javili srpski elektronski mediji, povređen je kada mu je Albanac automobilom prešao preko nogu.

Povodom hapšenja još jednog Srbina na Kosovu i Metohiji reagovala je Srpska lista iz koje ističu da Kurti nastavlja sa neosnovanim i proizvoljnim hapšenjem Srba dok međunarodni predstavnici jadikuju na sastancima bez želje da zaustave antisrpski režim Aljbina Kurtija u proterivanju srpskog naroda.

- Danas je tako, bez ikakvih dokaza, u Gračanici uhapšen Dragiša Milenković, otet od svoje porodice, supruge i dece, i odveden u nepoznatom pravcu bez ikakvih predočenih dokaza o njegovoj krivici. Kao po ustaljenom receptu, Kurtijev režim nastavlja sa lovom na Srbe pred očima međunarodne zajednice koja anemično ćuti i daje prostor Kurtiju da progoni Srbe, dok Euleks glumi statistički zavod koji u svoje izveštaje dodaje jedno po jedno ime časnog Srbina. Ma koliko nastojali da politikom svršenog čina dovedu srpski narod u nemoguću situaciju za opstanak na ovim prostorima, i naviknu nas na ove otmice, nećemo prestati da se borimo za svoja prava i tražimo slobodu za našu neosnovano uhapšenu braću, čija je jedina krivica srpska nacionalnost - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!