NE ZNAJU ZA SRAMOTU! Nakon prebijanja srpske dece Kurtijeva policija se oglasila sramnim saopštenjem

Novosti onlajn

18. 06. 2023. u 09:15

PRIPADNICI policije tzv. Kosova sinoć su presreli i maltretirali dvoje maloletne dece, brata i sestru od 15 i 17 godina, dok su se u reonu sela Rudine, kod Zvečana, vozili "kvadom". Srpska deca su nakon iživljavanja od strane takozvane kosovske policije završila u bolnici.

НЕ ЗНАЈУ ЗА СРАМОТУ! Након пребијања српске деце Куртијева полиција се огласила срамним саопштењем

Levo na slici pretučeni dečak K.R (15), desno pretučena devojčica D.R.(17)

Nakon što je u KBC Kosovska Mitrovica urađeno saniranje povreda i kompletna dijagnostika, oglasio se dečiji hirurg dr Boban Mitrović koji je rekao da su deca u stanju velikog psihičkog šoka, ali su stabilno i nisu životno ugrožena.

- Po njihovim rečima, javili su se zbog povreda zadobijenih od strane kosovske policije. Oni su se danas vozili motociklom, odnosno kvadom, u okolini sela Rudine i po njihovim rečima brutalno su pretučeni. Dečak je dobio više udaraca u predelu glave i udarac nogom u predelu slabina, dok je sestra koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa motora i vučena po zemlji pri čemu je zadobila kontuzione povrede desnog ramena - rekao je sinoć Mitrović.

Tzv. Kosovska policija oglasila se danas sramnim saopštenjem u kojem tvrdi da nisu tačni navodi dvoje dece da su ih policajci maltretirali i tukli i navodi da nije bilo neprofesionalnog ponašanja policijskih pripadnika u tom slučaju.

- Nakon provere lica i motocikla, kao i nakon obavljenog policijskog postupka, tri osobe su puštene. Vredi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije. Različite izjave da je policija tukla dvoje dece su neistinite - navodi se u sramnom saopštenju takozvane kosovske policije.

Podsetimo, specijalci su zaustavili decu i bez ikakvog upozorenja oborili ih na zemlju.

Deca, R.D, 2005. godište i R.K. 2007. godište, prebačena su u KBC Kosovska Mitrovica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (46)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)