BORELJ: Sada treba da se obezbedi održavanje novih lokalnih izbora

Tanjug

01. 06. 2023. u 22:44

VISOKI predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je večeras da su u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani evropski zvaničnici izneli tri zahteva - održavanje novih izbora na severu KiM, obezbeđivanje učešća Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

БОРЕЉ: Сада треба да се обезбеди одржавање нових локалних избора

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

Borelj je u objavi na svom Tviter nalogu naveo da će, ako to ne bude učinjeno, biti ozbiljnih posledice po odnose sa Evropskom unijom.

On je objavio da je u Moldaviji na samitu evropskih lidera razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Vjosom Osmani o "opasnoj situaciji na Kosovu", kao i da se sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, zajedno sastao sa Vučićem i Osmani.

- Sada treba da se obezbedi održavanje novih lokalnih izbora, obezbeđivanje učešća kosovskih Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom u dijalogu uz podršku EU. Ako to ne učinite, to će imati ozbiljne posledice po naše odnose, napisao je Borelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)