HVALE SE DVOGLAVIM ORLOM ISPRED OPŠTINE ZVEČAN: Provokacije Albanaca ne prestaju (FOTO)

Novosti online

29. 05. 2023. u 21:23

PROVOKACIJE od strane Albanaca na severu Kosova i Metohije ne prestaju.

ХВАЛЕ СЕ ДВОГЛАВИМ ОРЛОМ ИСПРЕД ОПШТИНЕ ЗВЕЧАН: Провокације Албанаца не престају (ФОТО)

Foto: Printskrin

Na Tik Toku pojavio se snimak na kom se hvale simbolom dvoglavog orla ispred opštine Zvečan. Snimak je zabeležen juče, dan uoči što su Kurtijevi gradonačelnici okupirali opštine.

Foto: Printskrin

Podsetimo, Srbi su se na severu KiM jutros u 7 sati okupili ispred opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić kako bi iskazali nezadovoljstvo upadom nelegalnih Kurtijevih okupatora u srpske zgrade, jer vojnici KFOR-a iako su davali garancije, nisu zaštitili Srbe i nisu sprečili nelegalno i nasilno preuzimanje opština i nasilje kojem su Srbi bili izloženi.

- Dva vozila ROSU ostala su okružena Srbima, na koji je srpski narod okačio zastavu i ispisao četri slova S, ali Srbi nisu sprovodili nasilje. Srbi su predložili da KFOR zameni ROSU specijalcima a da KFOR može da ostane. Srbima nije smetao KFOR - objasnio je predsednik Vučić i dodao:

- Tada je komandant KFOR-a za region istok rekao da razume spske zahteve i da će ih preneti. KFOR zatim uslovljava čitav dogovor time da Srbi puste dva borbena vozila ROSU iza kordona KFOR, bliže opštini jer se njihovi, albanski policajci užasno plaše prisutnih Srba iako su i sami Srbi bili u dvostrukom obruču ROSU i KFOR. Srbi na to nisu pristali i tada je KFOR krenuo u akciju. U prvom redu bili su Igor Simić i Goran Rakić. Krenuli su da ih udaraju po mođunožju, po glavi, a teže povrede pretrpeo je Dragiša Milović koji je bio u prvom redu koji se u ovom trenutku nalazi u KBC Kosovska Mitrovica. Udarali su ih, šutirali, vukli. Simića su pokušali da uvuku u svoj krug sasvim. Srbi su ga jedva odvojili u poslednjem trenutku. Uradaju MIlovića, Rakića, počinju ad bavaju šok bombe po narodu koji ustaje, deo kreće da se sklanja, a deo prihvata borbu. Pesnicama, na do zuba naoružane pripadnike KFOR. Pripadnik ROSU sa Kalašnjikovim kleči na zemlji i ispaljuje više hitaca. 

Više o tome čitajte klikom OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SKANDAL U JUVENTUSU: Vlahović i trener Alegri u klinču, Juve nokautiran uz najneverovatniji autogol sezone (VIDEO)