BLINKEN UPOZORAVA KURTIJA: "Odmah da obustavi nasilne akcije na severu"

Novosti online

26. 05. 2023. u 21:18

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken pozvao je premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da odmah zaustavi nasilne akcije na severu i da se ponovo fokusira na dijalog koji vodi Evropska unija.

БЛИНКЕН УПОЗОРАВА КУРТИЈА: Одмах да обустави насилне акције на северу

Foto: Profimedia/Ilustracija

Blinken je naveo da SAD osuđuju jednostrane akcije koje je sprovela vlada tzv. Kosova kako bi ušla u opštinske zgrade na severu silom.

- Te akcije su u suprotnosti sa sugestijama SAD i EU. Ove akcije su nepotrebno dovele do podizanja tenzija, podrivaju naše napore da pomognemo da se normalizuju odnosi Srbije i (tzv.) Kosova i imaće posledice po bilateralne odnose SAD sa (tzv.) Kosovom. Pozivamo kosovskog premijera Aljbina Kurtija da zauzme drugačiji kurs, a sve strane da se uzdrže od daljih akcija koje će rasplamsati tenzije i promovisati konflikt - naveo je Blinken u izjavi.

On se oglasio i na Tviteru, gde je podvukao da SAD oštro osuđuju akcije Vlade tzv. Kosova.

- Oštro osuđujemo akcije Vlade tzv. Kosova koje eskaliraju tenzije na severu i povećavaju nestabilnost. Pozivamo kosovskog premijera Aljbina Kurtija da odmah zaustavi ove nasilne mere i ponovo se fokusira na dijalog koji vodi EU - naveo je Blinken na Tviteru.

BONUS VIDEO: Specijalci ROSU napuštaju Zubin potok

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (5)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju