ZNAM DA ONI TO NE ŽELE, ALI MORAMO DA OČUVAMO MIR Vučić: Naša politika treba da bude normalizacija odnosa sa Albancima

Novosti onlajn

13. 04. 2023. u 13:24

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je politika Srbije politika mira i pokušaja normalizacije odnosa sa Albancima, iako oni to ne žele.

ЗНАМ ДА ОНИ ТО НЕ ЖЕЛЕ, АЛИ МОРАМО ДА ОЧУВАМО МИР Вучић: Наша политика треба да буде нормализација односа са Албанцима

Foto: printskrin/pink

On je to rekao odgovarajući predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću koji je predsednika zamolio da sasluša Srbe sa KiM pa tek onda da budu donete odluke.

- Naša politika bi morala da bude politika čuvanja mira. Znam da to nije popularno kod vas, ali naša politika mora da bude i pokušaj normalizacije odnosa sa Albancima. Znam da oni to ne žele i da im je jedini cilj da ih priznamo, a onda da nas oteraju. To je njihova politika - rekao je Vučić na sastanku sa Srbima sa KiM u Raški.

Rakić je pre toga rekao da današnji susret smatra nastavkom prošlonedeljnog sastanka na kome se nisu usaglasili sa odlukama koje su donete.

- Molio bih vas pre odluke, da saslušate ljude ovde pa ćemo onda izaći sa odlukama koji su u interesu Srbije, pre svega srpskog naroda - rekao je Rakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (453)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama