DOK SU SRBI NA KIM ŽIVA META, ZAPAD JE SAMO ZABRINUT: Skandalozne izjave ambasadora Kvinte o ranjavanju Srbina na Bistričkom mostu

Novosti onlajn

13. 04. 2023. u 07:41

MEĐUNARODNA zajednica odbija da osudi Kurtijeve teroriste koji su pucali na Srbina Milana Jovanovića, a pre samo deset dana žestoko su protestovali zbog paljenja tri automobila na severu.

ДОК СУ СРБИ НА КИМ ЖИВА МЕТА, ЗАПАД ЈЕ САМО ЗАБРИНУТ: Скандалозне изјаве амбасадора Квинте о рањавању Србина на Бистричком мосту

Foto: Novosti

Kurtijeva takozvana policija priznala je da su njeni pripadnici ispalili vatru na Srbina Milana Jovanovića u ponedeljak uveče kod Zvečana, ali Zapad, SAD, EU i Nemačka odbijaju da osude taj zločin.

Četvorica policajaca, za koje se sumnja da su učestvovali u ranjavanju Milana Jovanovića na Bistričkom mostu, uhapšena su prekjuče, 18 sati nakon napada, a jedan od njih je iste večeri optužen za krivično delo 'ubistvo u pokušaju'. Međutim, međunarodna zajednica je i nakon ovoga odbila da osudi Albance.

Samo zabrinuti

Čak ni priznanje tzv. kosovske policije nije dovoljno zapadnim moćnicima da se jasno odrede prema zločinu. Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer samo je saopštio da je zabrinut zbog ovog incidenta.

- Sjedinjene Države su zabrinute zbog incidenta u kome je upucan kosovski Srbin u Zvečanu. Treba sprovesti temeljnu i kredibilnu istragu jer svi građani moraju imati poverenja u transparentnost sprovođenja zakona i sektora pravde - napisao je Hovenijer na Tviteru.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ironično je poručio ambasadoru SAD da su i 'Srbi zabrinuti što je on zabrinut'.

- Ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa. Umesto da jasno osudi pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića, on je zabrinut - kaže Rakić.

BONUS VIDEO: TRAŽE DA SE ROSU POVUČE SA SEVERA KIM - Građani pokrenuli peticiju

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!