"OVDE VAM NIJE MESTO, IDITE ODAVDE" Protestna šetnja Srba na KiM i potpisivanje peticije za povlačenje ROSU sa severa (FOTO, VIDEO)

D.Z.

12. 04. 2023. u 14:34

VIŠE od hiljadu studenata Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prijatelji, rođaci i članovi porodice Milana Jovanovića (39) iz Zvečana, na koga su pripadnici kosovske specijalne policije ROSU pucali u ponedeljak uveče, protestuju u Kosovskoj Mitrovici.

ОВДЕ ВАМ НИЈЕ МЕСТО, ИДИТЕ ОДАВДЕ Протестна шетња Срба на КиМ и потписивање петиције за повлачење РОСУ са севера (ФОТО, ВИДЕО)

Foto: D. Zečević

Kolona je krenula u protestnu šetnju ka Leposaviću prema mestu Bistrički most, gde se nalazi punkt kosovske policije. Upravo tu je ROSU pucala i ranila Srbina iz Zvečana. Na parolama koje su nosili Srbi je pisalo "Ovde vam nije mesto", "Idite odavde", "Evropo, pucaju po nama". Na čelu kolone se, sa papirima u rukama, nalazi i žena upucanog Milana Jovanovića, Mirjana.

Inače, miran protest Srba prati desetak pripadnika ROSU naoružanih dugim cevima, kao i jedno oklopno vozilo.

Foto: D. Zečević

Na punktu kod Bistričkog mosta, kako prenosi reporter "Novosti", nalaze se specijalci tzv. kosovske policije, naoružani dugim cevima.

Sa narodom su i čelnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić, Milan Radojević…

Srbi koji protestuju, potpisuju peticiju kojom traže da se ROSU povuče sa severa Kosova. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (74)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?