DOK SU SRBI NA KIM ŽIVA META, ZAPAD JE SAMO ZABRINUT: Skandalozne izjave ambasadora Kvinte o ranjavanju Srbina na Bistričkom mostu

Novosti onlajn

13. 04. 2023. u 07:41

MEĐUNARODNA zajednica odbija da osudi Kurtijeve teroriste koji su pucali na Srbina Milana Jovanovića, a pre samo deset dana žestoko su protestovali zbog paljenja tri automobila na severu.

ДОК СУ СРБИ НА КИМ ЖИВА МЕТА, ЗАПАД ЈЕ САМО ЗАБРИНУТ: Скандалозне изјаве амбасадора Квинте о рањавању Србина на Бистричком мосту

Foto: Novosti

Kurtijeva takozvana policija priznala je da su njeni pripadnici ispalili vatru na Srbina Milana Jovanovića u ponedeljak uveče kod Zvečana, ali Zapad, SAD, EU i Nemačka odbijaju da osude taj zločin.

Četvorica policajaca, za koje se sumnja da su učestvovali u ranjavanju Milana Jovanovića na Bistričkom mostu, uhapšena su prekjuče, 18 sati nakon napada, a jedan od njih je iste večeri optužen za krivično delo 'ubistvo u pokušaju'. Međutim, međunarodna zajednica je i nakon ovoga odbila da osudi Albance.

Samo zabrinuti

Čak ni priznanje tzv. kosovske policije nije dovoljno zapadnim moćnicima da se jasno odrede prema zločinu. Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer samo je saopštio da je zabrinut zbog ovog incidenta.

- Sjedinjene Države su zabrinute zbog incidenta u kome je upucan kosovski Srbin u Zvečanu. Treba sprovesti temeljnu i kredibilnu istragu jer svi građani moraju imati poverenja u transparentnost sprovođenja zakona i sektora pravde - napisao je Hovenijer na Tviteru.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ironično je poručio ambasadoru SAD da su i 'Srbi zabrinuti što je on zabrinut'.

- Ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa. Umesto da jasno osudi pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića, on je zabrinut - kaže Rakić.

BONUS VIDEO: TRAŽE DA SE ROSU POVUČE SA SEVERA KIM - Građani pokrenuli peticiju

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)