MIROSLAV ALEKSIĆ TUŽIO DIREKTORA SRPSKOG TELEGRAFA: Traži da mu Saša Milovanović isplati 300.000 dinara za "duševni bol"

Novosti online

05. 04. 2023. u 12:30

MIROSLAV Aleksić, poslanik Narodne stranke Vuka Jeremića, tužio je direktora Srpskog telegrafa Sašu Milovanovića.

МИРОСЛАВ АЛЕКСИЋ ТУЖИО ДИРЕКТОРА СРПСКОГ ТЕЛЕГРАФА: Тражи да му Саша Миловановић исплати 300.000 динара за душевни бол

Miroslav Aleksić

Povod za tužbu kojom Aleksić traži čak 300.000 dinara nematerijalne štete "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede dostojanstva, ugleda i časti" jeste Milovanovićevo gostovanje na televiziji Pink 13. februara ove godine.

Tačnije, radi se o ovoj izjavi:

- I ovog drugog velikog, istaknutog političara Aleksića, poznatog po tome da je imao dvojku iz srpskog i ruskog, ali iz matematike imao jedinicu, međutim, ta jedinica iz matematike mu je dovoljna bila, dovoljna mu je bila da opustoši Fond sa tastom za 680.000 evra.

Osnov za tužbu je i to što ga je Milovanović nazvao "jediničarem".

Foto: Republika

Milovanović: Političar Aleksić hoće da me ućutka!

Povodom Aleksićeve tužbe, oglasio se Saša Milovanović.

- Političar Miroslav Aleksić tužio me je po dva osnova. Prvi što sam ga nazvao "jediničarem", jer sam izjavio da je u školi imao jedinicu iz matematike. Moja greška, iskreno se izvinjavam. Iz matematike je marljivim radom zaslužio čitavu dvojku, baš kao i iz srpskog i ruskog jezika, a na popravnom je završio zbog jedinice iz predmeta Elektronski računari i programiranje. Drugi razlog je što sam rekao da je sa tastom prihodovao 680.000 evra. I tu sam, nažalost, pogrešio, uzeli su 685.000 evra državnih para za pet godina, o čemu postoje dokazi, a što je bila tema skupštinske rasprave u kojoj je učestvovao i predsednik države, predsednik skupštine i brojni političari vlasti i opozicije - kaže Milovanović.

- Tužbu političara Aleksića i zahtev da mu isplatim 300.000 dinara za pretrpljeni "intenzivni duševni bol" doživeo sam kao direktan atak na moju slobodu izražavanja i pokušaj ućutkivanja, kako ne bih govorio o liku i nedelu istog. Pošto smo svedoci činjenice da danas novinari idu u zatvor zbog iznesenog mišljenja, a uz ovakvu sudsku praksu, pretpostavljam da bi trebalo polako da pakujem stvari za Centralni zatvor - zaključuje Milovanović.

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana