KURTI JE OTPUSTIO, RAMA JE POSTAVIO: Vljora Hiseni nova direktorka Obaveštajne agencije Albanije

Novosti online

03. 04. 2023. u 18:42

PREMIJER Albanije Edi Rama postavio je Vljoru Ramuš Hiseni za direktorku Obaveštajne agencije Albanije (ŠIŠ).

КУРТИ ЈЕ ОТПУСТИО, РАМА ЈЕ ПОСТАВИО: Вљора Хисени нова директорка Обавештајне агенције Албаније

Foto: Instagram

- Uz puno uverenje da izuzetna spremnost, iskustvo stečeno tokom godina i poštovanje koje gospođa Hiseni uživa u međunarodnoj obaveštajnoj zajednici, predstavljaju punu garanciju za dalju reformu Obaveštajne agencije Albanije - istakao je Rama u obrazloženju predloga koji je pre nepunih mesec dana uputio predsedniku Albanije Bajramu Begaju.

Hisenijeva je ranije bila zamenica direktora Kosovske obaveštajne agencije (KIA) i u junu 2021. godine je razrešena sa te funkcije, odlukom predsednice Vjose Osmani i premijera Aljbina Kurtija.

U odluci se navodi da je Hisenijeva bila u obavezi da isporuči sav materijal sa kojim je bila zadužena i ne otkriva sve informacije, uključujući i poverljive, do kojih je došla tokom vršenja funkcije.

- Otkrivanje ili neskladištenje poverljivih podataka je krivično delo kažnjivo prema Krivičnom zakoniku br. 06/074 (tzv.) Republike Kosovo, zakonu br. 03/L-178 o klasifikaciji informacija i bezbednosnoj verifikaciji i drugim relevantnim zakonima na snazi koji se odnose na poverljive podatke - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona