IZA REŠETAKA NA PRAVDI BOGA: Kurtijevi teroristi držaće uhapšenog Milovana u pritvoru 30 dana

D. Z.

03. 04. 2023. u 17:39

NA zahtev tužioca, Milovanu Božoviću, iz Zubinog Potoka, kojeg je policija tzv. Kosova uhapsila u subotu popodne nedaleko od njegove kuće, određen je pritvor do 30 dana. To je danas odlučeno pred Specijalnim odeljenjem Osovnog suda u Prištini, uz obrazloženje da postoji mogućnost bekstva ili uticanja na svedoke.

ИЗА РЕШЕТАКА НА ПРАВДИ БОГА: Куртијеви терористи држаће ухапшеног Милована у притвору 30 дана

Foto Tanjug/AP

Advokat Nebojša Vlajića kaže, za "Novosti" da je rok za žalbu na određivanje pritvora 48 sati, i najavljuje da će je svakako podneti u predviđenom roku. On podseća da se Božoviću na teret stavlja više dela - paljenje automobila, napad na službeno lice, učešće u ubistvu policajca Euleksa. Uz to, pripisuju mu i da je navodno bio član kriminalne grupe.

- Božović je, kao i mnogi Srbi, uhapšen bez ikakvog relevantnog dokaza i on će biti primoran da dokazuje nevinost umesto da, kao što to pravo nalaže, sud dokazuje njegovu krivicu. On je okarakterisan kao član kriminalne grupe, iako se ne zna koja je grupa u pitanju, niti ko je predvodi - navodi advokat Vlajić.

On ističe da je od tužioca tržio da kaže o kojoj je grupi reč i ko je predvodi, ali da odgovore nije dobio.

Inače, hapšenje Božovića oca troje maloletne dece, osudili su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i predstavnici Srpske liste koji su istakli da je Božović bukvalno otet na ulici i najavili sveopšti ustanak srpskog naroda na severu KiM, ukoliko se Božović ne pusti na slobodu.

Srpska lista je ponovila da se Srbi hapse bez iakvog osnova i da se nastavlja Kurtijev teror s ciljem izazivanja reakcije građana.

 

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)