AMBASADOR MAĐARSKE GOST PARLAMENTA: Mađar i Radin o proširenju saradnje

S.S.R.

30. 03. 2023. u 13:56

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Mađarskom Milan Radin razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Nj.E. Jožefom Mađarom.

АМБАСАДОР МАЂАРСКЕ ГОСТ ПАРЛАМЕНТА: Мађар и Радин о проширењу сарадње

parlament

Radin je čestitao ambasadoru na stupanju na ovu funkciju, izrazivši uverenje da će se saradnja dve države, koja je istorijski na najvišem nivou, nastaviti uzlaznom putanjom.

Radin i Mađar su zajednički ocenili da je parlamentarna diplomatija od izuzetne važnosti, pogotovo za dve bliske države kao što su Srbija i Mađarska. Ambasador je naveo da strateška saradnja između vlada i predsednika dveju država, mora biti osnažena parlamentarnim kontaktima. Radin se složio da razmena mišljenja i iskustava parlamentaraca ima poseban značaj, a da srpski parlament i Državni sabor Mađarske mogu sarađivati, ne samo kroz poslaničke grupe prijateljstva, već i kroz resorne odbore, ali i međunarodne parlamentarne organizacije i inicijative. On je istakao činjenicu da je Poslanička grupa prijateljstva sa Mađarskom jedna od najbrojnijih u Narodnoj skupštini, što ukazuje na spremnost predstavnika građana na blisku saradnju sa Mađarskom.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti za dalje susrete, prostoru za još veću trgovinsku razmenu, zajedničkim projektima, poput modernizacije železnice i energetskoj bezbednosti, ali i mogućem boljem infrastrukturnom povezivanju država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024