VUČIĆ JEREMIĆU: Evo ti tako pametan, a ja lud - pa koliko si kilometara pruge izgradio? Nula kilometara

Novosti online

26. 03. 2023. u 10:58

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjave Vuka Jeremića, koji ga je nazvao ludakom i rekao da nas zbog toga EU ne želi, predsednik je rekao da je podsvest čudo.

ВУЧИЋ ЈЕРЕМИЋУ: Ево ти тако паметан, а ја луд - па колико си километара пруге изградио? Нула километара

Foto: Pink Printskrin

- Rekao je da su mislili da posle Miloševića ne može da dođe gori ludak. Pa u pravu je, posle Miloševića su došli gori. Koji su devastirali zemlju. On priča da Srbija ne sme da stavi veto u EU? Pa nije valjda da se on zalaže za to da nemamo veto. A to govori čovek koji je protiv svake evropske inicijative i EU, nada se da će dobiti glasove rodoljuba, a svi znaju šta je radio. Ajde da pričamo o rezultatima. Evo ti tako pametan, a ja lud, pa koliko si kilometara pruge izgradio? Nula kilometara. Obnovili su 28 km pruge, Batajnica-Golubinci. A ludak je do sada rekonstruisao 735 km pruge. A 108 km nove brze pruge urađeno. Koje auto-puteve su uradili ti pametni ljudi. Mučio se Mrkonjić sa njima, imao je energiju, ali nije bilo para, propala zemlja zbog ovakvih pametnih. Sećate se, radili su onaj deo prema Horgošu, i po peti put su asfaltirali onaj deo kod Feketića, što je Milošević dva puta otvarao - podseća on.

Vučić dodaje da ništa više od toga nije urađeno u vreme prethodne vlasti.

- Mi za koji dan otvaramo Surčin-Novi Beograd, izlazićete na Miloš Veliki dok kažete keks. Uskoro otvaramo auto-put do Kruševca, za tri meseca otvaramo i obilaznicu oko Beograda. U septembru otvaramo Ruma-Šabac, zatim do Loznice. Pa Kuzmin, Sremska Rača. Sve to radimo, auto-put od Požarevca i do Požarevca. Nadam se da uskoro krećemo da radimo i severnu tangentu, to su velike pare. A kada sve to uradimo, plus ovo što radimo do Duge poljane, ostaje nam da uradimo Karađorđe, od Mladenovca i Ralje do Aranđelovca. To je razlika. Ti pametni su izgubili 450.000 ljudi, a mi zaposlili 500.000 ljudi više nego u njihovo vreme. Oni pametni, a mi ludi - dodaje predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (281)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo